Ginofey
Image default
Aanbiedingen

Waarom honden de juiste bench matras nodig hebben

Waarom honden de juiste bench matras nodig hebben

De juiste bench matras vinden kan lastig zijn, vooral als u een hond van een groot ras hebt. U weet waarschijnlijk al dat het selecteren van een groot bench matras van goede kwaliteit heel belangrijk is, gezien de tijd die uw pup erin doorbrengt. Het is extra fijn als het ondersteuning biedt, vooral voor oudere honden die hulp kunnen gebruiken bij gewrichtspijn.

Net als mensen vinden honden het prettig om comfortabel te slapen. Hoewel sommige slaaphoudingen voor honden er van buitenaf ongemakkelijk uitzien, zijn ze voor uw hond juist perfect.

Veel voorkomende slaaphoudingen voor honden zijn:

  • Side Snoozer
  • Buikslaper
  • Op de rug met de poten in de lucht
  • Knuffelend met zijn favoriete mens of dier
  • Opgekruld in een bal

Alle bovenstaande slaaphoudingen hebben hun voordelen. Uitgespreid op hun zij of buik slapen kan honden bijvoorbeeld helpen om af te koelen in warmere maanden. Over het algemeen vallen honden in slaap in posities die fysiek comfort en psychologische veiligheid bieden. Als ze gehecht zijn aan hun bench matras, vinden ze extra veiligheid (en passen ze hun slaaphouding daaraan aan).

Slaapcomfort

Een groot deel van het slaapcomfort van honden is warmte. Door zich op te krullen tot een bal en hun neus onder hun staart te stoppen, besparen honden lichaamswarmte. Bedenk hoe u slaapt als het koud is: gebundeld onder warme dekens, eventueel met uw knieën tegen uw borst getrokken, of zelfs geknuffeld rond uw slapende hond.

Ineenkrimpen voor warmte is een instinctief gedrag van zoogdieren. U en uw hond hebben veel gemeen! De neiging van uw hond om zich op te krullen om te slapen gaat ook terug tot hun oorsprong. Voordat ze gedomesticeerd werden, sliepen honden in holen en maakten ze nesten om zich ’s nachts warm te houden.

Ook al heeft uw hond een warm, droog onderkomen, hij heeft nog steeds het gedrag van zijn voorouders van vóór de domesticatie. Dit kan ook verklaren waarom honden “het bed opmaken” door in dekens of de bank te graven. Ze maken hun nest klaar voor de nacht.

Honden zoeken veiligheid tijdens het slapen

Je hebt misschien gehoord dat honden hun buik laten zien als ze zich op hun gemak voelen. Omgekeerd krullen ze zich op om hun buik te beschermen in kwetsbare situaties. Opkrullen om te slapen beschermt de kwetsbare organen van honden tegen mogelijke roofdieren. Ook al is uw hond veilig thuis en wordt hij niet bedreigd door roofdieren, toch behoudt hij het instinct om zichzelf te beschermen.

Ineenkrimpen om te slapen kan ook psychologische troost bieden aan honden die zich onveilig voelen. Bedenk eens hoe vaak u foto’s ziet van honden in asielen, ineengedoken of opgekruld in de hoek van hun kennel. In een lawaaierige, intimiderende omgeving kan het opkrullen om te slapen honden helpen zich beschermd en veilig te voelen.

Slaaphoudingen voor honden: De kern van de zaak

De belangrijkste reden waarom honden de ene slaaphouding verkiezen boven de andere is simpel: het is comfortabel! Wanneer uw hond zich opkrult om te slapen, probeert hij zich vooral comfortabel te voelen. Zelfs als ze in een bench slapen, zolang ze de ruimte hebben om op te staan, zich uit te rekken, zich om te draaien en te gaan liggen, kunnen ze heerlijk slapen.

U kunt het uw hond comfortabeler maken door te zorgen voor ruimte en zachte oppervlakken om te slapen. Bedden als sofa’s en grotten bieden de mogelijkheid tot nestelen, net als extra dekens of pluchen speelgoed.