Ginofey
Image default
Bedrijven

Krijg een zomerbody met deze tips!

 

De zomer staat voor de deur. Dit wil zeggen dat blote benen, buiken en armen weer volop zichtbaar zijn? Veel mensen gaan dan ook hun best doen om wat gewicht te verliezen, om wat gespierder te worden of om zich gewoon meer comfortabel te voelen in hun lichaam. Er zijn verschillende manieren om je lichaam te verbeteren. Daarom zetten we een aantal tips voor je uiteen om je te helpen.

 

1. Voeg structuur toe door een trainingsschema

 

Of je nu voor de eerste keer begint met sporten of je opnieuw aan de slag gaat, een trainingsschema is altijd een goed idee. Een van de meest belangrijke aspecten bij sporten is het hebben van een structuur waardoor je een gewoonte creëert. Een trainingsschema kan je hierbij helpen, aangezien het schema duidelijk zegt welke work-out je wanneer moet doen. Door er effectief een tijd en activiteit op te plakken, zal je meer geneigd zijn om effectief je verschillende work-outs te doen.

 

2. Stel doelen op voor jezelf

Wat heel vaak ontbreekt wanneer iemand begint te sporten, is een duidelijk doel. Zonder doel is er meer kans dat je na een tijdje stopt met sporten. Stel dus duidelijke doelen op voor jezelf. Zo kan je bijvoorbeeld streven naar het heffen van een bepaald gewicht of het lopen van een bepaalde afstand binnen een bepaalde tijd. Beloon jezelf ook voor het halen van de doelen die je jezelf opstelt. Zo blijf je de motivatie hebben om dat zomerlichaam te bekomen! kies bijvoorbeeld de wintertijd tijd om te bulken en hoe meer je richting de zomer gaat, om over te stappen naar het cutten.

 

3. Kies voor sporten die je graag doet

Sport moet draaien om wat jij leuk vindt. Het heeft niet veel zin om oefeningen te doen die je niet graag doet, aangezien je het niet vol zal houden. Vul het trainingsschema dus op met activiteiten die zowel goed zijn, maar die je ook voldoening geven. Een goede tip hierbij is ook om activiteiten op te leuken. Misschien ben je maar matig fan van hardlopen. Wanneer je het dan met een vriend zou doen, heb je extra motivatie om er aan te beginnen!

https://kossonutrition.nl/product/los-trainingsschema/