5 veelvoorkomende wasmachine gebruiksfouten in de praktijk bij wasmachine reparatie Amsterdam

5 veelvoorkomende wasmachine gebruiksfouten in de praktijk bij wasmachine reparatie Amsterdam

Wist u dat … Wanneer u veel kortere wasjes draait tijdens het wassen, kunt u zowel uw kleding als uw wasmachine beschadigen. Uw wasmachine optimaal laten werken is geen moeilijke taak, maar u moet weten wat u niet moet doen om uw wasmachine niet te beschadigen.

Lees ons artikel om erachter te komen wat gewone wasgoedfouten zijn die mensen aan het doen zijn, die hun wasmachine mogelijk kunnen beschadigen.

Wasmachine reparatie Amsterdam voert op dezelfde dag herstellingen uit!

Vermijd overbelasting van uw wasmachine

Wasmachines worden groter en worden steeds hightech, maar toch kunnen ze zo weinig verwerken. Zo veel mogelijk in één wascyclus proppen is een slechte gewoonte om te hebben, want als de wasmachine te vol is, kunnen het water en het reinigingsmiddel niet circuleren. In dat geval worden uw kleding niet gewassen, wordt de stof extra rimpelig en komt er vuil in de wasmachine terecht. Ook als de wasmachine te veel energie gebruikt om alle ingepakte kleding rond te draaien, slijpt deze de wasmachine sneller.

De dispensers niet uitwassen

De meeste wasmachines hebben een dispenser voor wasverzachter, wasmiddel of beide; het is belangrijk om deze dispensers uit te wassen. Veel mensen vergeten dit te doen en als het residu na verloop van tijd toeneemt, zullen de dispensers verstopt raken en zal er een vieze geur ontstaan. Het is niet nodig om ze na elk gebruik weg te wassen, maar probeer ze na een paar keer gebruik schoon te maken. Verwijder en spoel de dispensers eenvoudig na de cyclus en laat de lade open om aan de lucht te laten drogen.

Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel

Elk wasmiddelmerk is uniek en zal onder enigszins verschillende omstandigheden optimaal werken. Het is het beste om de instructies op uw wasmiddeldoos of fles te volgen om de beste resultaten te bereiken. Het is prima om een ​​beetje meer te gebruiken dan de aanbevolen hoeveelheid voor de ladingen die echt vies zijn, of als je met hard water wast. Het is echter niet goed om altijd meer wasmiddel te gebruiken dan wordt aanbevolen voor normale belastingen, omdat uw kleding hierdoor stijf aanvoelt. Aan de andere kant, als u niet genoeg wasmiddel gebruikt, haalt u het meeste uit uw was omdat er niet voldoende wasmiddel is om rond de hele lading te circuleren. Lees het etiket!

Laat je kleding niet in de wasmachine achter!

Het is normaal om ‘s nachts je kleding in de wasmachine te vergeten, maar dit kan op de lange duur van invloed zijn op je wasmachine. Naarmate overmatig vocht opbouwt, kunnen schimmel en meeldauw in uw wasmachine beginnen te groeien, waardoor uw wasmachine een slechte geur kan hebben. Om dit te voorkomen, is het het beste om uw kleding zo snel mogelijk uit de wasmachine te halen en het afdichtingsdeksel open te laten zodat de wasmachine aan de lucht kan drogen.

Wasmachine reparatie Amsterdam repareert alle merken wasmachines

Maak je zakken leeg

Vergeten om de zakken van je kleding te legen voordat je ze in je wasmachine gooit, kan deze na verloop van tijd beschadigen. Uw wasmachine is ontworpen om stof te wassen en wanneer u kleine, losse stukken in de wasmachine laat vallen, kan dit schade veroorzaken, zoals de verstopping van de waterafvoer. Als de wasmachine regelmatig probeert om niet-stoffen materialen te wassen, kan dit ook de binnenkant van de wasmachine beschadigen.

Heb je per ongeluk een van deze fouten gemaakt en moet je wasmachine nu worden gerepareerd? Bel wasmachine reparatie Utrecht vandaag nog op 0686360040 voor een wasmachine reparatie op dezelfde dag in Utrecht of omgeving.

Voor meer info : https://witgoedreparatieserviceutrecht.nl