Ginofey
Image default
Electronica en Computers

Beveiligingscamera op scholen

Beveiligingscamera’s die in scholen worden gebruikt om toezicht te houden op activiteiten, verschillen niet veel van gewone camera’s. Ze worden meestal in grote hoeveelheden aangeschaft en vereisen complexe verbindingen. Met behulp van deze camera’s kunnen leraren en personeel gemakkelijk toezicht houden op de leerlingen. Beveiligingscamera’s in scholen zijn nuttig om diefstallen, beschadiging van eigendommen en het binnendringen van buitenstaanders in de eigendommen van de school te voorkomen. Nu zijn steeds meer scholen, ongeacht hun status, bezig met het installeren van beveiligingscamera’s.

Securitythuis NL

Door videocamera’s te installeren kunnen leerlingen zich concentreren op hun studie en hoeven ze zich geen zorgen te maken over geweld van buitenaf. Camera’s controleren criminaliteit en zijn de belangrijkste bronnen van bewijs wanneer er misdaden worden gepleegd. Ze stellen het beveiligingspersoneel in staat om meer werkspecifiek werk te doen, en besparen ook geld op de lange termijn door de kans op inbraken en vandalisme te vermijden.

De meeste beveiligingscamera’s die in scholen worden gebruikt, zijn kleuren-minicamera’s met draadloze en nachtzichtfuncties. Zij worden geleverd met opnamesystemen. Deze systemen kunnen analoge apparaten zoals CCTV-monitoren of videorecorders of digitale IP gebaseerde systemen aangesloten op een web-netwerk. Digitale recorders zorgen voor eenvoudige opslag en weergave via verschillende monitoren.

Het installeren van beveiligingscamera’s in scholen kost veel geld (meestal rond de 100.000 dollar), omdat een aantal camera’s met kabels en andere apparatuur nodig zijn. Beveiligingscamera’s in scholen worden geplaatst in alleen openbare ruimtes, zoals in de buurt van ingangen, gangen, trappenhuizen, cafetaria’s en parkeerplaatsen waar de ambtenaren kunnen controleert activiteiten.

securitythuis

De meeste beveiligingscamera’s in scholen hebben functies zoals pan, tilt, en zoom en infrarood opname-opties voor situaties met weinig licht. Maar deze camera’s hebben over het algemeen geen microfoons voor audio-opname. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt, en hebben vaak waterdichte en weerbestendige bekledingen. Ze zijn speciaal gemaakt voor langdurig continu gebruik, en werken vaak 24 uur per dag en 7 dagen per week. Veel scholen gebruiken vaak camera’s voor bewegingsdetectie/gedragsdetectie, die automatisch beelden maken van elke abnormale activiteit in hun omgeving. Er zijn veel fabrikanten van camera’s en bewakingssystemen, zoals View Systems Inc., die systemen maken die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van scholen.

 

https://www.securitythuis.nl/