Ginofey
Image default
Fotografie

Event Photographer, een kiekje voor meerdere doeleinden

Tommorowland, Dutch Valley, Dance Valley, Latino Village, Mysteryland het is een greep uit de grotere festivals waar de Nederlanders naartoe gaan die van een feestje houden. Na een bezoek aan een festival is het in de meeste gevallen wachten op de aftermovie of foto’s in de hoop dat je hierop terug te zien bent. Je kunt deze video’s of foto’s zien als een aandenken aan de te gekke festivaldag of festivaldagen die je gehad hebt. Er zijn veel fotografen die vooral gespecialiseerd zijn in foto’s maken op de (grotere) festivals en of evenementen. Neem bijvoorbeeld Remy de Klein, een professional op het gebied van fotografie. Een uitspraak/motto van hem is: “A successful event needs 3 things; a good organisation, happy guests and a great photographer”.

Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van foto’s die gemaakt worden op (grote) festivals en/of evenementen?

  • De foto’s die gemaakt worden kunnen als een ‘share’ middel gebruikt worden door de bezoekers van het evenement of festival. Denk hierbij aan het laten zien op Facebook of Instagram aan je vrienden dat je naar een festival bent geweest.
  • De bezoekers vinden het in de meeste gevallen leuk om op de foto te gaan, omdat je natuurlijk je best doet om er verzorgd en leuk bij te lopen op zo’n dag of op meerdere dagen.
  • Er voor sponsors of partners van het evenement ruimte is voor reclame door middel van een watermerk of een direct print in de afbeelding.
  • De foto’s gebruikt kunnen worden voor reclamedoeleinden voor bijvoorbeeld; flyers, nieuwsbrieven en campagnes om de eventuele volgende edities kenbaar te maken.

Niet alleen op festivals zul je event photographers tegenkomen, maar deze zijn ook te vinden op; PR events, bedrijfs- of personeelsfeesten, congressen, awards, winkelopeningen etc. Je kunt ze inhuren voor elk evenement waar iets te beleven of te vieren valt.

Neem is een kijkje op www.remydeklein.com om een indruk te krijgen over de mogelijkheden waarvoor je een event photographer kunt inhuren en wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer info : http://www.remydeklein.com/