Ginofey
Image default
Gezondheid

Zwangerschapsmasker niet zwanger

Zwangerschapsmasker niet zwanger – Zelf als je niet eens zwanger bent is er altijd een kans dat je een zwangerschapsmasker kan oplopen. Anders gezegd kun je het amper voorkomen. Wanneer je een zwangerschapsmasker ontwikkeld, is dit meestal in het gezicht goed te zien. Je kleurt gekleurde vlekken. Deze vlekken in het gezicht worden ook wel Melasma genoemd, en kunnen enkele maanden tot enkele jaren zichtbaar blijven. Veel vrouwen voelen zich hier heel onzeker over. En hebben het gevoel alsof hun mooie gezicht langdurig verpest is. Zeker indien er sprake is van een erge vorm van een zwangerschapsmasker. Gelukkig zijn er ook diverse mogelijkheden om het zwangerschapsmasker minder zichtbaar te maken. Hierdoor krijgt u binnen enkele weken wederom een mooiere huid.

Zwangerschapsmasker behandelen

Donkere vlekken in het gezicht kunnen op diverse manieren behandelt worden. Zo kun je gebruik maken van speciale crèmes die de vlekken lichter maakt. Kun je kiezen voor chemische peelings of kun je ze zelfs weg laten laseren. De laatste optie is toch wel de extreemste en wordt dan ook het minst vaak toegepast. Hieronder de behandelingen nader toegelicht.

  • Chemische peelings: een chemische peeling bestaat uit fruitzuren waarmee het gezicht wordt in gemasseerd. Dezelfde dag of na enkele dagen erna wordt de huid iets schilferig, dat is een goed teken want de huid is zich nu aan het vernieuwen. De vernieuwde huid ziet er als het goed is een stuk beter uit. Echter moet een dergelijke behandeling wel vaak 2-3 keer herhaald worden.
  • Crème die donkere vlekken lichter maakt: er zijn tegenwoordig ook zogeheten crèmes die donkere vlekjes lichter maken. Skinlight bijvoorbeeld kan tevens ook voor grotere oppervlakten gebruikt worden. De crème is uitermate geschikt voor het behandelen van een zwangerschapsmasker.
  • Laserbehandeling: met een laserbehandeling worden specifieke plekjes behandelt. Deze behandeling wordt voornamelijk veel ingezet voor pigmentvlekken. Grotere oppervlakten is lastig.

 

 

Voor meer info :