Ginofey
Image default
Meubels

Je bank schoonmaken

Het gebeurt iedereen wel eens, een vlek op de bank. Of je nou met drank morst, of er eten van je bord op de bank valt, of je een huisdier hebt die nogal graag op de bank springt. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een vlek verschilt natuurlijk per bank. Wanneer je een leren bankstel hebt, is er meestal niet zoveel aan de hand. Met wat water en een doek kun je de meeste vlekken op een leren bekleding snel verwijderen. Als je een stoffen bankt hebt, is dit een lastiger verhaal. Met onderstaande tips lees je hoe je zo’n vlek kunt schoonmaken.

Biotex

Vlekken schoonmaken met biotex kun je het beste doen wanneer kleine kinderen of huisdieren urinevlekken achterlaten. Plaats allereerst een droog stuk keukenpapier op de vlek, zo kan het papier het vocht van de vlek absorberen. Maak vervolgens een sopje van lauwwarm water en biotex en smeer uit over de vlek. Laat het een paar minuten inwerken en droog met een schone doek.

Schoonmaakazijn

Wanneer een bank ouder wordt, kan een bank na verloop van tijd nare geuren verspreiden. Het beste middel om deze geurtjes weg te werken is schoonmaakazijn. Meng gelijke delen schoonmaakazijn en water met elkaar en smeer de bank hiermee in. Een handige tip is om het middel in een plantenspuit te doen en deze over de bank te spuiten.

Ontvetter

Een bank heeft het door de jaren heen zwaar te verduren. Iedereen eet wel eens chips of drinkt wel eens Cola op de bank. Grote kans dat er na het morsen hiervan vetvlekken ontstaan. Spuit meteen nadat je de vlek hebt gemaakt een beetje ontvetter op de vlek en laat het even inwerken. Wrijf er daarna met een spons en water over en droog het met een schone doek.

Niks werkt?

Merk je dat ondanks bovenstaande tips de vlekken nog steeds niet verdwijnen? Neem dan een professional bij de hand om je bank te laten schoonmaken. Zij beschikken over professionele reinigingsmiddelen en materialen om je bank er weer als nieuw te laten uitzien!