Ginofey
Image default
MKB

Wat moet ik studeren voor een baan bij administratiekantoor Utrecht?

Het werken bij een administratiekantoor Utrecht doe je niet zomaar, hier heb je namelijk een opleiding voor nodig. Vaak heb je al genoeg aan een MBO-opleiding, maar wanneer je door wilt leren kun je ook gaan voor een HBO variant. Hieronder lees je hier meer over. 

Hoe wordt je administratief medewerker bij een administratie kantoor? 

 

Voor het werken bij een administratie kantoor heb je een opleiding nodig, welke is aan te raden aan iedereen voor wie de functie het hart sneller doet kloppen. Het kan zijn dat je graag bij een groot bedrijf wilt werken, maar de opleiding is ook geschikt voor mensen die liever bij een klein bedrijfje werken. Wanneer je wilt studeren, is de basisopleiding administratie vaak al genoeg. Deze opleiding geeft je de basisinformatie en dus de minimale kennis welke je nodig hebt om te werken bij een administratiekantoor Utrecht. Ook biedt de opleiding erg veel toekomstperspectieven, omdat de administratie toch wel een onmisbaar onderdeel van elk bedrijf is. Je zult dus een grote kans hebben dat je een baan vindt wanneer je deze opleiding hebt gedaan. 

Wat leer je als je gaat studeren voor administrateur?  

 

Toch zijn er meerdere opleidingen beschikbaar wanneer je wilt werken bij een administratie kantoor. Je werkt namelijk aan administratieve taken en je bewaakt het overzicht hiervan, wat vaak te maken heeft met financiën. Je bent daarnaast ook nog eens het visitekaartje van het kantoor waar jij werkzaam bent, omdat je de telefoon opneemt, de facturen opmaakt en de vergaderzaal klaarmaakt voor gebruikt. Je kunt ook vaak doorgroeien binnen een bedrijf wanneer je de juiste opleiding doet. Vaak kun je binnen de opleiding kiezen voor een specialisatie, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat je gemakkelijk kunt doorgroeien. Je leert namelijk theoretische kennis wat je direct kunt inzetten in een bedrijf, en dit kun je vaak combineren met extra cursussen zoals calculatie, snel typen, of medische administratie.   

Welke opleiding moet je doen om bij een administratie kantoor te werken? 

 

Om de functie van administratief medewerker uit te oefenen heb je vaak al genoeg aan het doen van een MBO-opleiding. Toch kiezen sommige mensen ervoor om door te studeren, of ze willen simpelweg beginnen op een hoger niveau. In dit geval is er ook de mogelijkheid om een HBO-opleiding te doen. Deze bachelor heet de SPD bedrijfsadministratie, en bij deze opleiding – en ook bij de MBO-opleiding – leer je omgaan met softwares zoals Word en Excel, maar ook hoe je moet rekenen met cijfers die worden gebruikt in bedrijven. Voor elk aspect is er dus een vak te volgen! 

 

https://www.deadministratie.nl/contact/administratiekantoor-utrecht