Ginofey
Image default
Vakantie

Visum Turkije

Reizen naar Turkije: wat verandert er?
Indien u in 2015 op reis gaat naar Turkije, is het goed om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen omtrent het visum voor Turkije.

Visum voor Turkije
Als u al eerder naar Turkije bent geweest, is het u niet ontgaan dat u een visum nodig heeft. Het visum is namelijk – nog steeds – verplicht voor Nederlanders en Belgen die naar Turkije gaan. Omdat Turkije wil weten wie precies het land binnen komt en vertrekt, is de visumplicht ingesteld. Hoewel het visum niet voor alle EU-burgers verplicht is.

Oude regeling
Onder de oude regeling, konden reizigers voor € 15 het visum kopen op het vliegveld. Het visum kon betaald worden met de pinpas of contant. Het enige grote nadeel was, dat u vaak ongelofelijk lang in de rij moest wachten.

Nieuwe regeling
Vanaf april 2014, werd het mogelijk gemaakt om uw e-visum vóór vertrek online aan te vragen. De prijs voor het online aanvragen is $ 20.70, terwijl de prijs op het vliegveld daarentegen werd verhoogd naar € 25 per visum. Naar verwachting zal het kopen van uw visum op het vliegveld, per 10 april 2015, geheel worden afgeschaft. Het is dan enkel mogelijk om het visum online aan te vragen.

Online aanvragen
Het grote voordeel van het online aanvragen is, dat u zelf bepaalt wanneer u het aanvraagt. U kunt namelijk rustig op uw gemak en een ruime tijd van tevoren het e-visum aanvragen.

1. Het aanvragen van uw e-visum, kan bij verschillende aanbieders. In eerste instantie kunt u het e-visum direct bij de Turkse overheid aanvragen voor een prijs van $ 20,70. U kunt bij de Turkse overheid enkel betalen met een Credit Card. Tevens bieden zij alleen ondersteuning aan in het Engels.

2. Gelukkig is het mogelijk om uw visum Turkije aan te vragen in het Nederlands, met Nederlandse ondersteuning en betalen via iDeal of Mister Cash. Dit is mogelijk bij verschillende Nederlandse aanbieders. Houdt tevens wel rekening met een prijs tussen de € 22 en € 25 per e-visum.

Tips aanvraagprocedure e-visum voor Turkije
Waar u ook het visum koopt, is voor de aanvraagprocedure in principe weinig van belang. U zult tenslotte dezelfde gegevens moeten invullen.

1. Om te beginnen moet u eerst uw aankomstdatum invullen. Het is belangrijk dat u de correcte aankomstdatum invult. Indien u een eerdere aankomstdatum in heeft gevuld dan u werkelijk aankomt, is er niks aan de hand. Wanneer u daarentegen een latere aankomstdatum invult dan u werkelijk aankomt, is uw e-visum helaas (nog) niet geldig. Naast uw aankomstdatum moet u nog goed rekening houden met het invullen van uw voornamen. U bent namelijk verplicht om al uw voornamen in te vullen en dus niet slechts een roepnaam.
Reist u tevens met kinderen? Dan moet u de voornamen van hun ouders invullen. Verder is het belangrijk dat getrouwde vrouwen, slechts de meisjesnaam invullen en niet de achternaam van hun echtgenoot.

2. Als u alle gegevens correct heeft ingevuld, is het raadzaam om het aanvraagformulier nog eens goed na te lopen. U kunt dan mogelijke fouten nog op tijd corrigeren. Eenmaal uw visum aangevraagd en betaald, kunt u namelijk onmogelijk nog wijzigingen aanbrengen.

3. U kunt vervolgens overgaan tot betaling van uw e-visum. Zoals eerder vermeld, heeft u bij de Turkse overheid slechts de optie om met Credit Card te betalen en bij een andere aanbieder vaak met iDeal en/of Mister Cash. Indien de betaling succesvol is gelukt, ontvangt u het e-visum voor Turkije meestal binnen 24 uur.

Voor meer info : https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen