Ginofey
Image default
Zakelijke dienstverlening

High-end productfotografie

Uw product professioneel laten fotograferen?

Een goede productfoto is niet alleen belangrijk voor het aanschafproces. Ook bij ontvangst van het product moet het aan de verwachtingen voldoen. Goede productfotografie laat het product zien in de juiste verhouding, kleur en materiaal. Het zorgt voor de juiste kwalitatieve uitstraling, niet alleen van het product zelf maar ook het achterliggende bedrijf en organisatie.

Fotograaf Zwolle

Productfotografie, hoe simpel de uiteindelijke foto er soms ook mag uitzien, is een specialisatie binnen het vak fotografie. Van de vele huidige opleidings instituten voor fotografie in Nederland zijn er slechts twee die dit in hun lesprogramma hebben opgenomen op een redelijk niveau. De populariteit van fotografie is de laatste jaren enorm gestegen, met een grote toestroom van nieuwe fotografen tot de (arbeids)markt tot gevolg. Nieuwe productfotografen heeft het echter nauwelijks opgeleverd.

Traditioneel werd productfotografie altijd gedaan met de zogenaamde technische camera. Een technische camera kenmerkt zich door de mogelijkheid verticale verstellingen en draaibare verstellingen toe te passen. Zo’n camera ziet er uit als een ourderwetse balgcamera, maar is inmiddels voorzien van een digitale achterwand. Deze verstelling zijn op zekere hoogte ook mogelijk met de zogenaamnde tilt en shift objectieven voor moderne fullframe digitale spiegelrefelxcamera’s, hetgeen door STUDIOVHF wordt gebruikt. Hierdoor blijven bijvoorbeeld de verticale lijnen bij een bovenaanzicht van een product keurig in dezefde (loodrechte) hoek staan. Ook maken deze objectieven het mogelijk het scherptevlak te verleggen zodat het product van voor tot achter scherp afgebeeld kan worden.

Door middel van licht kan een product vormgegeven worden. Een kussen of broodje bijvoorbeeld wordt ronder als er door middel van licht van de zijkant achter het product de voorzijde iets donkerder is dan de rest. Strijklicht zicht voor extra contrast en geeft het relief van een oppervlakte goed weer.

Product Photostudio

Ook voor klanten buiten Nederland wordt STUDIOVHF inmiddels gevonden, maar tot opdrachten heeft dit nog niet geleid. dit in tegenstelling tot reclamefotografie en redactionele fotografie. Productfotografie heeft toch meer een lokaal karakter, met het oog op de logistie en overleg. De fotostudio van STUDIOVHF, ligt net even ten zuidwesten van de stad Zwolle, heeft ruime parkeergelegenheid en een grote toegangsdeur waardoor prodcuten rechtstreeks vanaf de parkeerplaats de opnameruimte ingedragen kunnen worden.

Voor meer info : http://www.studiovhf.com/productfotografie/