Ginofey
Image default
Bedrijven

Ook milieu bewust worden?

Wilt u ook milieu bewust zijn? Dan kan door bijvoorbeeld je afval te scheiden, maar je kan ook zonnepanelen kopen. Maar wat zijn zonnepanelen nu eigenlijk en wat doen ze precies? Zonnepanelen zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in elektriciteit. Doordat voor deze opwekking van elektriciteit alleen de zon wordt gebruikt, is dit een vorm van duurzame energieproductie. Kort gezegd werkt het zo: zodra er licht op een zonnecel valt ontstaat er elektrische spanning tussen twee lagen van de zonnecel. Deze spanning wordt opgevangen en naar een omvormer gestuurd, die er bruikbare energie van maakt welke wordt doorgestuurd naar de meterkast.

Een zonnepaneel mag u echter niet verwarren met een zonnecollector. Een zonnecollector is namelijk bedoeld om een vloeistof (meestal water met antivries) te verwarmen. Met het verwarmde water van de zonnecollector kan een zonneboiler op zijn beurt weer water voor gebruik in het huishouden verwarmen. Hierdoor kan al snel bijna de helft van al het warme water dat in huis verbruikt wordt, worden opgewarmd met een zonneboiler.

Zonnepanelen is een investering. De vraag: wat kosten zonnepanelen, is dan ook een terechte vraag. Wijsman Duurzaam is een adviesbureau en installatiebedrijf dat specialist is in energiebesparing door onder meer zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, LED-verlichting en asbestsanering en nieuwbouw van daken. Dankzij onze kennis en jarenlange ervaring kunnen we gedurende het hele project voor u klaar. Dat begint bij een goed advies. Daar nemen we de tijd voor. We denken mee. En omdat ook wij resultaten willen, kunt u altijd rekenen op een eerlijk verhaal. Zien we geen of onvoldoende mogelijkheden, dan zeggen we dat zonder omwegen. U maakt de kosten nooit voor niets en weet zeker dat materiële én immateriële winst optimaal zijn. Heeft u plannen voor verduurzaming van uw woning of bedrijf? Wilt u weten wat wel en niet kan, wat uw uiteindelijke winst is? Eén van onze adviseurs komt graag eens bij u langs om de situatie in kaart brengen. Op basis van zijn bevindingen adviseren we over de mogelijkheden om optimaal te besparen.

Voor meer info : https://www.wijsmanduurzaam.nl/