Ginofey
Image default
Bedrijven

Tandvleesontsteking

Ontstoken tandvlees is ontzettend vervelend en kan ook heel pijnlijk zijn. Toch lopen veel mensen hiermee rond. Vaak weten deze mensen niet eens dat hun tandvlees ontstoken is. Tandvlees is lastig te genezen, het is dan ook van groot belang dat je dit voorkomt. Dit artikel gaat dieper in op de oorzaken en gevolgen van ontstoken tandvlees. Zo weet jij hoe je dit (een volgende keer) het beste kan voorkomen. 

 

Zoals hierboven genoemd kan ontstoken tandvlees meerdere oorzaken hebben. Een van deze oorzaken is slechte mondhygiëne. Je tandvlees kan gaan ontsteken wanneer er tandplak opgehoopt is tussen je tanden, wanneer er tandsteen tussen je tanden zit of wanneer er verschillende slechte bacteriën in je mond zitten. Wanneer je er te lang mee wacht om dit te laten behandelen, kan zich uiteindelijk zelfs eenkaakontsteking voordoen. Wanneer je tandvlees echt heel ontstoken is, kan het zijn dat de tandarts moet kies trekken. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt en daarom is het belangrijk om je mond te allen tijde goed te verzorgen. 

 

Ontstoken tandvlees is te herkennen aan meerdere symptomen. Zo kan het drinken of eten van extreem warme of juist koude producten een naar gevoel in de mond veroorzaken. Ook kenmerkend voor ontstoken tandvlees is rood tandvlees. Tijdens het poetsen gaat dit vaak boelen en het kan erg gevoelig zijn. Wanneer je een of meerdere van deze symptomen herkent is het van belang om zo snel mogelijk naar de tandarts te gaan. Deze kan hier dan op tijd iets aan doen zodat je niet in het ergste stadium van ontstoken tandvlees terecht komt.  

 

Er zijn maatregelen die je kunt treffen om te voorkomen dat je tandvlees gaat ontsteken. Zo is het verstandig om dagelijks na het poetsen van je tanden te ragen en daarna je mond te spoelen met mondwater. Hierdoor haal je de bacteriën en het tandplak die nog in je mond zitten na het poetsen van je tanden weg. Ook is het goed om eens in de zoveel tijd te spoelen met zout water. Dit doodt bacteriën in je mond. 

Voor meer info :