Ginofey
Image default
Bedrijven

Werken met gevaarlijke stoffen

Als je denkt aan werken met gevaarlijke stoffen dan denk je al gauw aan fabrieken en dergelijke. Dit betekent voor velen dus een ver van je bed show. Niet is echter minder waar. Gevaarlijke stoffen bevinden zich overal om ons heen. Denk aan poetsmiddelen of soorten lijm. Het zou dus heel goed kunnen dat jouw bedrijf met gevaarlijke stoffen werkt. Om dit te herkennen en hier goed mee om te gaan is er een gevaarlijke stoffen app ontwikkeld.

 

Gevaarlijke stoffen app

Een werkgever is verplicht om informatie over gevaarlijke stoffen op een veiligheidsinformatieblad te zetten. De werknemers zijn dan weer verplicht om deze informatie zorgvuldig door te nemen en de werkinstructies op te volgen. Vaak wordt deze informatie op papier overhandigd. Dit ligt dan ergens bij de werkplek waar niemand het ziet en niemand eraan denkt. Zo’n informatie veroudert dan ook snel zonder dat iemand hier nog aandacht aan besteed. De gevaarlijke stoffen app is ontwikkeld om deze informatie altijd up to date te verstrekken. Wijzigingen in het veiligheidsinformatieblad worden meteen doorgevoerd en aangepast in de app waardoor er nooit een verouderde versie zal worden gebruikt. Daarbij komt dat door zo’n gevaarlijke stoffen app de benodigde informatie en werkinstructies altijd bij de hand zijn. Het wordt dus ook voor werknemers toegankelijker gemaakt. Zo wordt het werken met gevaarlijke stoffen nog veiliger.

 

Is het iets voor jouw bedrijf?

Als er binnen jouw bedrijf met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt dan biedt de gevaarlijke stoffen app al gauw een uitkomst. Je bent als werknemer verplicht om alle informatie omtrent gevaarlijke stoffen te delen. Doe je dit niet en gaat er iets mis? Dan loop je het risico aansprakelijk te zijn. Als u te allen tijde de benodigde informatie en werkinstructies ter beschikking stelt via de app, dan hoeft u zich nooit zorgen te maken dat er iets gebeurd en dat u er voor wordt aangekeken. Het biedt dus voor elk bedrijf dat gebruik maakt van gevaarlijke stoffen meer zekerheid en meer veiligheid.

 

https://www.devibfabriek.nl/gevaarlijke-stoffen-app/