Ginofey
Image default
Huishoudelijk

Je kantoor schoon houden

Nu we langzaam uit het diepe corona-dal aan het klimmen zijn, gaan we weer terug naar kantoor. Het is echter heel belangrijk om een hygiëneregels te hanteren voor iedereen op kantoor. Zo houd je het kantoor en je bureau schoon en zorg je ervoor dat de verspreiding van virussen geminimaliseerd wordt. Onze handen vaak poetsen en veel desinfectiemiddel gebruiken zijn dingen die we tijdens de coronapandemie veel gedaan hebben. Deze middelen zijn ook goed toe te passen op kantoor. Hieronder staan een aantal manieren om goede hygiëne te kunnen hanteren op je werk.

Desinfecteren

Zoals hierboven vermeld is het dus belangrijk om vaak je handen te wassen en te desinfecteren. Het desinfecteren geldt echter niet alleen voor je handen, op kantoor is het belangrijk om regelmatig bepaalde dingen te poetsen. Denk bijvoorbeeld aan deurklinken, toetsenborden en alle bureaus. Het poetsen hiervan kan gewoon met warm water en sop, hierdoor kan het desinfectiemiddel beter zijn werk doen. Nadat het sop is opgedroogd, neem je een doekje met desinfectiemiddel en veeg je alles nog eens na. Zo kun je voor een hygiënisch kantoor zorgen.

Doorluchten

Het is niet alleen belangrijk om het kantoor regelmatig te poetsen voor betere hygiëne. Frisse lucht is ook een belangrijk aspect. In de warme zomers zijn meestal alle ramen dicht en loeien de airco’s door de ruimtes. Dat is met deze temperaturen natuurlijk hartstikke begrijpelijk. Het is echter belangrijk om ook vaak de ramen open te zetten op het kantoor. Zo komt er voldoende frisse lucht binnen en blijf je niet constant dezelfde lucht inademen. Tijdens de warme zomers kun je het beste ’s nachts de ramen op kiep zetten. Wanneer je in de ochtend aankomt op kantoor, zet je ramen wagenwijd open en laat je ze openstaan totdat het te warm begint te worden. Zo krijg je dagelijks voldoende frisse lucht binnen het kantoor.