Ginofey
Image default
Onderwijs

Vind een grote uitdaging in het onderwijs

Zorg voor meer uitdaging en ga aan de slag als coach in het onderwijs. Als je al werkzaam bent in het onderwijs, dan vind je het waarschijnlijk erg leuk om andere mensen kennis bij te brengen. Als coach in het onderwijs breng je dit naar een ander level. Je zorgt er namelijk voor dat andere docenten het beste uit henzelf naar boven halen. Bij deze taak worden jouw coach skills op de proef gesteld. Je kunt dit zowel intern als extern uitvoeren. Ga je liever met collega’s aan de slag of met andere mensen?  

Positieve verandering voor meerdere partijen 

Het mooie aan dit beroep, is dat ook leerlingen voldoening zullen halen uit dit traject. je helpt natuurlijk docenten het beste uit henzelf te halen, maar dit heeft altijd effect op de manier van lesgeven. Het onderwijs verandert hierdoor. Vaak in een positieve verandering. Dit zorgt ervoor dat een docent beter weet hoe hij of zij les kan geven en leerlingen beter onderwijs ervaren. Je zult zien dat je een echte toevoeging bent in iemand anders zijn werk door het coachen.  

Creeër vrijheid en zelfstandigheid 

Een andere grote uitdaging waar je jezelf mee kunt plezieren is didactisch coachen. In deze training leer je leerlingen op een juiste manier coachen. Je geeft jouw leerlingen meer vrijheid door deze manier van coachen. Daarnaast leer je op een goede manier feedback geven. Niet alleen op het proces waarmee een leerling bezig is, maar ook inhoudelijk zul je feedback kunnen geven. Leerlingen worden op deze manier zelfstandiger en weten goed waar ze mee bezig zijn. Dit heeft een positief effect op de manier waarop je leerlingen de stof opnemen.  

Haal voldoening uit het coachen 

Als je op zoek bent naar meer uitdaging, dan zijn zowel de opleiding als de training een super goed idee. Je gaat jezelf namelijk uitdagen om een kant van jezelf te ontdekken die je in eerste instantie niet echt voor je zag. Je zult zien dat je voldoening haalt uit het resultaat dat geboekt wordt en de manier waarop je andere docenten helpt door middel van coachen.  

 

https://septemberonderwijs.nl/training-coachen-in-het-onderwijs/