Ginofey
Image default
Toerisme

Beste bezienswaardigheden in Antwerpen

bezienswaardigheden in antwerpen

De oude stad Antwerpen is de tweede stad van het land na Brussel, de hoofdstad van België, met veel mooie bezienswaardigheden en een unieke sfeer. Toeristen van over de hele wereld komen hier om alle charme van de stad te ervaren, door de oude straten te wandelen, terug te keren naar het verleden en zich in het oude Europa te bevinden. Het was deze stad die door de jaren heen de beroemde schilder, grondlegger van de barok, Peter Paul Rubens inspireerde. Je voelt de geest van de maker in bijna alle uithoeken van de Belgische stad, de meeste bezienswaardigheden worden geassocieerd met de creatieve activiteit van de kunstenaar, aangezien hij hier het grootste deel van zijn leven doorbracht. De bezienswaardigheden van Antwerpen ademen de sfeer van het oude Europa. Weet u niet zeker wat u in Antwerpen kunt zien? Speciaal voor jou hebben we een overzicht gemaakt van de meest interessante plekken in deze eeuwenoude stad.

Als je besluit om met de trein naar de stad te komen, dan kom je meteen een van de belangrijkste architectonische monumenten tegen: het Centraal Station. Het wordt beschouwd als een van de mooiste en meest majestueuze treinstations ter wereld. Velen gaven het zelfs de toepasselijke naam – “spoorwegkathedraal”. Ontworpen in een eclectische stijl, wordt het station aangevuld met een vijfenzeventig meter hoge koepel en 8 torens. Het interieur is verbluffend, met zo’n twintig soorten marmer en andere materialen die voor decoratie zijn gebruikt. Het ontwerp doet absoluut niet onder voor het koninklijke pand. Hier kun je ontspannen in een café, een wandeling maken door de diamantgalerij, waar een dertigtal juwelierszaken zijn.

Een van de oudste zoo van Europa ligt niet ver van het treinstation. De Zoo van Antwerpen werd opgericht in duizend achthonderddrieënveertig, op dit moment heeft het ongeveer zevenhonderdzeventig allerlei soorten dieren. Hier kun je chatten met verschillende vertegenwoordigers van de dierenwereld, het planetarium bezoeken, poelen met schattige pinguïns en otters, een zeeleeuwenshow organiseren, een enorm aquarium zien en meer. Dierentuinmedewerkers streven ernaar om alle noodzakelijke voorwaarden te creëren zodat de dieren zich op hun gemak voelen. Bij de hoofdingang moeten een dierentuinplattegrond en dierenvoedingsuren worden verstrekt. Op het grondgebied zijn er winkelcentra en cafés waar u kunt ontspannen en een hapje kunt eten met het hele gezin.

https://www.dergatsjev.be/2020/08/antwerpen-toerisme-activiteiten-meir.html