Ginofey
Image default
Winkelen

Weer in Berkelland

Berkelland is een gemeente in de provincie Gelderland en ligt in het midden-oosten van het land. Berkelland ligt tussen Nijmegen en Doetinchem en heeft een typisch Nederlands landschap met weilanden, bossen, dijken en kleine dorpen. Er is veel te doen in Berkelland, zoals wandelen, fietsen, varen, winkelen en meer. Ook het weer is zeker een van de vlakken waar Berkelland in uitblinkt.

Seizoenspatronen

Het klimaat in Berkelland laat zich kenmerken door een aangename, gematigde temperatuur. De zomermaanden zijn warm met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 22°C. De wintermaanden zijn meestal koel met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 5°C. Hoewel Berkelland relatief warm is gezien de algemene Nederlandse standaarden, zal soms neerslag voorkomen in verschillende vormen. In de winter is dat meestal sneeuw. In de zomer neemt de neerslag af, waardoor periodes van droogte kunnen ontstaan.

Neerslag en zonnigheid

Berkelland krijgt relatief veel neerslag. Jaarlijks valt er gemiddeld zo’n 700 mm neerslag. De meeste neerslag valt tijdens de wintermaanden en de zomermaanden zijn relatief droog. De zonnigheid in Berkelland is ook hoog. Gemiddeld krijgt Berkelland zo’n 1700 uren volop zon. De zonnigste maanden zijn juni, juli en augustus.

Wind

Wind is een van de belangrijkste kenmerken van het weer in Berkelland. Berkelland wordt gezegend met heerlijke briesjes uit West-Europa. In de winter worden de winden kouder en sterker, terwijl ze in de zomer vrij rustig blijven. Berkelland heeft een neerslagwind die gemiddeld zo’n 10-15 km/uur kan bereiken.

Conclusie

Het weer in Berkelland is gematigd en is gevarieerd en aangenaam. Er komen veel seizoenen voorbij in Berkelland, met vrij warme zomers, redelijk koude winters en veel neerslag. Er is ook vrij veel zon en er waait een aangename bries uit West-Europa. Kortom, er is voor ieder wat wils als het gaat om het weer in Berkelland. Als u meer wilt weten over het weer in Berkelland, bekijk dan eens de weer in Berkelland pagina.

.