Ginofey
Image default
Woningen

5 manieren om meer ruimte in huis te creëren

Heb je het ook wel eens? Dat gevoel van benauwdheid als je thuiskomt, alsof de muren op je afkomen? Of dat je over spullen struikelt zodra je de voordeur opendoet? Soms kan het voelen alsof je huis te klein is of dat er gewoon te veel spullen staan. Gelukkig zijn er een aantal tips om meer ruimte in huis te creëren. In dit artikel geven wij vijf van die tips!

Hoe creëer je ruimte in huis?

De eerste tip is om je muren lichter te maken. Het gebruik van lichte kleuren op de muren creëert automatisch meer ruimte en maakt je huis ook optisch groter. Een andere manier om meer ruimte in huis te creëren is door spullen weg te doen die je niet gebruikt of die je niet mooi vindt. Doe eens een opruimactie en geef of verkoop spullen waarvan je denkt: “Ik heb dit al jaren niet meer gebruikt, waarom staat het hier nog?”. Naast dat je spullen wegdoet, kun je ook overwegen om spullen op te ruimen. Koop bijvoorbeeld een mooie kast of een open rek om al je boeken en knuffels in op te ruimen. Een andere manier om meer ruimte in huis te creëren is door slim met verlichting te werken. Gebruik bijvoorbeeld lichtdoorlatende gordijnen en plafondlampen in plaats van tafellampen. Tot slot kun je ook werken aan het creëren van een ruimtelijk effect door middel van spiegels. Spiegels vergroten de ruimte optisch en geven ook nog eens extra licht.

Dus, als je wilt dat je huis wat lichter en ruimer aanvoelt, probeer dan eens één of meerdere van deze tips! Wil je graag meer van dit soort wooninspiratie tips? Op de website van Huis Inrichten vindt je allerlei soorten woon blogs waarin wort uitgelegd of vertelt wat je met je woning kunt doen. Neem gerust een kijkje en laat je inspireren!