Ginofey
Image default
Aanbiedingen

De verschillende type hockeydoelen

Je bent vast wel eens langs een hockeyveld gereden. De kans is dan ook groot dat je hier verschillende maten hockeydoelen hebt zien staan, waarbij bij sporten als voetbal voornamelijk 1 formaat doel gebruikt wordt is dit bij hockey wel anders. Zo zijn er doelen voor trainingen, wedstrijden en pupillen. In dit artikel zul je meer lezen over de soorten hockeydoelen en waarvoor deze bedoeld zijn. 

Seniorendoel

Het seniorendoel is het doel wat het meest gebruikt wordt in de hockeysport. Dit doel wordt gebruikt in wedstrijden en trainingen bij het seniorenhockey. Dit doel is 3.66 meter breed en 2.14 meter hoog, dit zijn de officiële internationale afmetingen. Uiteraard kan er bij trainingen gebruik gemaakt worden van andere formaten doelen als de training een bepaald doel heeft. De doelen zijn vaak te verkrijgen in verschillende versies, zo zijn sommige verrijdbaar, kunnen doelen soms ingeklapt worden en zijn sommige speciaal bedoeld voor indoor gebruik. 

Omkiepdoel

Dit doel is het meest geschikt voor trainingen. Doordat dit doel in verschillende maten te verkrijgen is kan deze voor verschillende trainingen gebruikt worden. Een omkiepdoel zorgt ervoor dat de doel twee maten openingen heeft, aan de ene kant kan de opening groter zijn dan als deze omgekiept worden. Zo is dit doel perfect te gebruiken om de afronding te verbeteren, of juist om van verder af een goal te maken. 

Mini hockeydoel

Naast het standaard formaat doel zijn er ook kleinere versies te verkrijgen. Deze doelen kunnen gebruikt worden voor trainingsdoeleinden en wedstrijden op een kleiner veld. De hoogte en breedte kan verschillen bij deze doelen zodat ze perfect aan kunnen sluiten bij de gewenste training. Zo kan het afmaken erg goed getraind worden door veel gerichter een goal te maken bij een wat kleiner doel. Zo zal er eerder een goal gemaakt worden bij een groot doel tijdens een wedstrijd. 

Ben jij na dit artikel nou geïnteresseerd geraakt in het aanschaffen van een hockeydoel voor een speciale training? Neem dan eens een kijkje op de website van Hockeypartner, deze partij heeft verschillende doelen in het assortiment. Hopelijk heb je na het lezen een beter beeld over de verschillende hockeydoelen en het gebruik hiervan. 

 

https://hockeypartner.nl/