Ginofey
Image default
Aanbiedingen

Hoe kan u langer zelfstandig thuis blijven wonen?

Voor vele ouderen of mensen met een fysieke beperking is het erg belangrijk om zo zelfstandig mogelijk te blijven. Het liefst doet u waarschijnlijk alles zelf en heel veel is ook mogelijk met de juiste hulpmiddelen. Bent u benieuwd naar wat er mogelijk is? Lees dan dit blogartikel en kom erachter wat u kan doen voor optimale zelfstandigheid.

 

Hulp bij het douchen

Als u wat ouder wordt kunt erachter komen dat sommige lichamelijke dingen wat lastiger worden, denk bijvoorbeeld aan aankleden, wandelen en douchen. Neem bijvoorbeeld nou het douchen, dit is een hartstikke normaal  voorbeeld. Eigenlijk gebeurt het bij iedereen op den duur dat de spieren en gewrichten wat beginnen te verstijven, waardoor bewegen wat lastiger kan worden. Het kan daarom een verstandig idee zijn om te kijken naar hulpmiddelen voor bij het douchen. Bij hulpmiddelen voor het douchen kunt u denken aan douchestoel of douchekruk, u hoeft dan niet de gehele duur van de douchebeurt te staan wat het een stuk minder zwaar maakt. U kunt zo een douchestoel of douchekruk ook eventueel combineren met wandbeugels, om het nog net een beetje gemakkelijker te maken. Wanneer u niet (alleen) een douche heeft maar (ook) een bad, dan kunt u daar ook hulpmiddelen voor krijgen. U kunt dan kiezen voor een badstoel, die gemakkelijk over de rand van de badkuip geplaatst kan worden. Op deze manier kunt u gemakkelijk in bad terwijl u iets hoger zit dan normaal, zo is het omhoog komen uit bad ook een stuk eenvoudiger en minder zwaar. Als laatste, kunt u ook uw badkamer of douchecabine voorzien van anti-slip stickers, zo voorkomt u dat u op een vochtige vloer uitglijdt.

 

Zorgmiddelen aan huis

Bij www.zorgmiddelenaanhuis.nl/ vindt u een groot aanbod aan hulpmiddelen om langer zelfstandig te wonen. Bijvoorbeeld producten om het douchen of in bad gaan eenvoudiger te maken. Bent u geïnteresseerd? Neem dan vooral een kijkje op hun site.

https://www.zorgmiddelenaanhuis.nl/