Ginofey
Image default
Aanbiedingen

Instagram feed opbouwen in vijf stappen!

Tegenwoordig fungeert je Instagram als meer dan slechts een informatiepagina: het is echt een online visitekaartje. Je wil er dus ook alles aan doen om zo optimaal mogelijk klanten te overtuigen via deze manier, wat je kunt doen door het opbouwen van een feed. We vertellen je hoe je dit doet in vijf stappen!

Stap 1: Huisstijl creëren

Wanneer potentiële klanten je pagina vinden, wil je dat je gelijk positief in het oog springt. Dit doe je door je huisstijl: je kiest kleuren die passen bij je bedrijf en zorgt ervoor dat deze gebruikt worden in al je bedrijfsuitingen. Dus ook je social media! Wanneer de potentiële klant in de toekomst je naam leest, zullen de kleuren ook blijven hangen, waardoor er snel een positief oordeel ontstaat.

Stap 2: Social media planning

Het gebruik van social media moet je nooit blindelings uitvoeren. Doe je dit wel, dan heb je nooit een idee wat je moet doen en kan het ook gebeuren dat je weken lang niets post. Door vooraf na te denken over je social media, kun je meer tijd aan de kwaliteit besteden. Je creëert vaste segmenten die om de zo veel tijd terugkeren en weet precies wanneer je wat plaatst, ook op je andere kanalen!

Stap 3: Uitvoering

Nu je weet wat je wil posten, is het tijd om dit ook daadwerkelijk uit te gaan voeren. Je combineert het idee van je planning met de huisstijl van stap 1. Het resultaat: een aantrekkelijke post waarin je bedrijf positief naar voren komt. Dit kan werkelijk van alles zijn: een kijkje achter de schermen, een klein stukje van je nieuwste blog of een samenwerking met een klant waar je trots op bent. Wat gaan we jou zien posten?

Stap 4: Crossmediaal werken

Een grote volgersgroep op Instagram is mooi, maar het is helemaal mooi als je deze klanten weet te binden. Dit doe je door crossmediaal te werken: je licht op je Instagram ook andere relevante kanalen zoals je TikTok, LinkedIn of je e-mail uit. Wanneer je het voor elkaar krijgt dat je klanten je ook hier gaan volgen, is succes dichtbij. 

Stap 5: Leg contact

Uiteindelijk is social media gemaakt voor één reden: contact leggen tussen twee of meer personen. Als laatste stap is dit dus ook wat je wil. Reageer hier en daar op een comment, beantwoord veel gestelde vragen of spring in op een nieuwe trend. Dit werkt niet alleen goed voor binding, maar het maakt het ook uitnodigender voor nieuwe klanten om met je in zee te gaan.

Probeer het zelf!

Wil jij schitteren met Instagram, maar weet je niet waar te beginnen? Kom in contact met Traffic Today; zij helpen je hier graag mee! 

 

https://www.traffictoday.nl/