Ginofey
Image default
Aanbiedingen

Spijkermatten, wat zijn dat?

Wat zijn spijkermatten?

Spijkermatten bevatten enkele honderden plastic punten die druk uitoefenen op vele acupressuurpunten in de rug. Er zijn ook acupressuurkussens die gebruikt kunnen worden op de nek, het hoofd, de handen of de voeten.

Veel mensen gebruiken tegenwoordig spijkermat om rugpijn en hoofdpijn te verlichten. De flowee spijkermat is een van de beste spijkermat merken die er bestaan.

Er is niet veel onderzoek gedaan naar spijkermat, hoewel enkele kleine studies aantonen dat ze goed zijn voor het verminderen van pijn. Veel gebruikers zweren ook bij de positieve resultaten die ze krijgen.

Voordelen

Spijkermat zelf zijn niet uitgebreid onderzocht op hun mogelijke voordelen. Aangezien deze matten op dezelfde manier werken als acupressuur en acupunctuur – door drukpunten langs de meridianen van het lichaam te stimuleren – kunnen ze dezelfde of vergelijkbare soorten voordelen bieden.

 Het belangrijkste verschil is dat spijkermat zonder onderscheid vele acupressuurpunten stimuleren, in tegenstelling tot gerichte acupressuur- of acupunctuurbehandelingen door een professional.

Voordelen van spijkermat

Gebruikers van spijkermat hebben gemeld verlichting te vinden voor de volgende aandoeningen:

 1.hoofdpijn, waarvan wordt gedacht dat het wordt verlicht door op de mat te staan met beide voeten gelijkmatig geplaatst

2. nekpijn

3. rugpijn

4. ischias pijn in de rug en benen

5.gespannen of stijve rugspieren

6.stress en spanning

7.fibromyalgie pijn

8. slapeloosheid

 

Hoe te gebruiken

Spijkermaten kunnen even wennen zijn. De punten zijn scherp en kunnen gedurende enkele minuten ongemak of pijn veroorzaken, voordat ze het lichaam beginnen op te warmen en goed aanvoelen.

 Voor een maximaal resultaat gebruikt u de mat elke dag 10 tot 20 minuten per keer. Vergeet niet te ademen en oefen het bewust ontspannen van uw lichaam.

 Kies het oppervlak waar u de mat op legt. Beginners gebruiken de mat vaak uitgespreid op een bed of bank. Ervaren gebruikers kunnen hun mat op de vloer leggen.

Probeer erop te zitten. U kunt ook op of tegen de mat in een stoel gaan zitten, zodat uw billen en onderrug direct contact hebben.

Begin met een laag tussen uzelf en de mat. Het dragen van een licht shirt of het plaatsen van een dunne stof over de spikes kan u helpen te acclimatiseren aan het gevoel van de mat. Gebruikers geven aan dat ze de beste resultaten krijgen wanneer de mat in contact is met hun blote huid, maar voel niet de behoefte om meteen je shirt uit te trekken.

Ga langzaam liggen. Ga liggen met uw gewicht gelijkmatig verdeeld over de mat. Dit zal u helpen letsel door de punten te voorkomen.

Verplaats jezelf voorzichtig. Beweeg of friemel niet op de mat, omdat u op die manier gemakkelijker in uw huid kunt prikken of krabben.

Gebruik consequent. Matten zijn even wennen, maar lijken voor veel mensen echt te werken. Als dit product u aanspreekt, blijf er dan bij en geef het de tijd om te werken.

Overwegingen

De spikes van de matten kunnen in de huid prikken, vooral als de matten verkeerd worden gebruikt. Om wondjes of infecties te voorkomen, moet u geen acupressuurmat gebruiken als u een dunne huid, diabetes of een slechte bloedsomloop heeft.

De meeste fabrikanten van spijkermat raden af om ze tijdens de zwangerschap te gebruiken.

Gebruik een acupressuurmat niet om weeën op te wekken. Acupressuur voor weeën mag alleen onder toezicht van een arts worden toegepast.

Baby’s, peuters en kleine kinderen mogen geen spijkermat gebruiken.

Als je een hoge of lage bloeddruk hebt, overleg dan eerst met je arts.

Spijkermat mogen niet worden gebruikt in plaats van medische behandelingen of voorgeschreven medicijnen.

Beste acupressuur matten om te proberen

acupressure

https://dokterfit.nl/massage-apparaat/