Ginofey
Image default
Dienstverlening

Uw bedrijf verhuizen: welke zaken hebben prioriteit?

Voor een zakelijke verhuizing naar een andere locatie is een grote stap in de groei van je bedrijf, maar het kan een uitdaging zijn als je niet vooruit plant. Je moet ervoor zorgen dat alles soepel verloopt en dat niks achterblijft tijdens de verhuizing. Daarom is het belangrijk om een ​​checklist te hebben met dingen die prioriteit moeten krijgen bij het verhuizen van je bedrijf.

Stel een deadline in voor de verhuizing

De verhuizing moet op tijd klaar zijn, maar hoe weet je wanneer dat zal zijn? Het antwoord is simpel. Je moet een deadline stellen voor de verhuizing. Kies geen datum die in de toekomst ver weg lijkt, alleen maar omdat het “veilig” voelt en je medewerkers wat ademruimte geeft voor het geval er iets misgaat tijdens het proces. Stel deze deadline indien mogelijk in voordat je aan je verhuisproject begint. Zorg er vervolgens voor dat alle betrokkenen hiervan op de hoogte zijn, zodat ze hun schema’s dienovereenkomstig kunnen plannen. Door dit ook op te nemen in je checklist, kun je van tevoren een verhuisbedrijf en verhuislift huren.

Bereid je personeel van tevoren voor

Daarnaast moet je je personeel van tevoren voorbereiden. Je moet ze informeren over de verhuizing, ervoor zorgen dat ze weten hoe ze naar de nieuwe locatie moeten komen en uitleggen hoe de verhuizing hun werk zal beïnvloeden. Daarnaast moet je hen op de hoogte stellen van eventuele veranderingen in hun omgeving of routine die kunnen optreden als gevolg van verhuizen.

Een inventarislijst maken

Maak een inventarislijst. Voordat je begint met het inpakken van je kantoor, is het belangrijk om een ​​uitgebreide lijst te maken van de items die je van plan bent te verhuizen en de locatie waar elk item zich momenteel bevindt. Dit maakt het voor jezelf gemakkelijker om te weten wat er moet worden ingepakt, verzonden of weggegooid bij aankomst op de nieuwe locatie.

Kies een verhuisbedrijf

Bij het kiezen van een verhuisbedrijf zijn er veel factoren waarmee je rekening moet houden. Denk aan de grootte van je bedrijf, de af te leggen afstand en de weersomstandigheden. Wist je dat veel verhuisbedrijven geen spullen vervoeren bij slecht weer? Dit komt omdat het een hoger risico op schade of verlies van eigendommen vormt als het niet op de juiste manier wordt vervoerd. De tijd van het jaar kan ook een rol spelen bij het bepalen welk bedrijf het meest geschikt is voor je behoeften.

Zorg voor back-up plannen

Je hebt bijvoorbeeld een duur apparaat dat maar voor één bepaalde klus wordt gebruikt. In dit geval moet je overwegen om vóór de verhuizing een back-up plan te hebben om ervoor te zorgen dat je bedrijf kan doorgaan met werken als de machine uitvalt.