Ginofey
Image default
Energie

Codes, normen en voorschriften waaraan elektriciens zich moeten houden

Elektriciens moeten op de hoogte zijn van de National Electrical Code (NEC), die normen bevat voor veilig elektrisch ontwerp, installatie en inspectie om mensen en eigendommen te beschermen tegen elektrische schokken en brandgevaar. De code bevat eisen voor de juiste installatie van bedrading, stopcontacten, schakelaars en verlichtingsarmaturen. Daarnaast kunnen plaatselijke voorschriften aanvullende veiligheidseisen bevatten, afhankelijk van de plaatselijke wetgeving.

Federale wetten en vereisten

De Occupational Safety and Health Administration (OSHA) houdt toezicht op de veiligheid en gezondheid van werknemers in de meeste bedrijfstakken, waaronder die welke met elektriciteit werken. Alle elektrische installaties moeten voldoen aan de OSHA-eisen voor veilig gebruik, waaronder een goede aarding, bescherming tegen schokken en brandgevaar, en andere veiligheidsoverwegingen. Elektriciens moeten ook vertrouwd zijn met de normen van de National Fire Protection Association (NFPA), die bedoeld zijn om elektrische branden te helpen voorkomen.

Vereisten voor elektrische vergunningen

In de meeste staten moeten elektriciens een vergunning hebben om legaal te mogen werken. Elke staat heeft zijn eigen vergunningsvereisten, maar over het algemeen omvatten deze het afleggen van een examen en het hebben van een bepaalde hoeveelheid kennis en ervaring in het veld. In sommige staten moeten elektriciens ook cursussen voor permanente educatie volgen om hun vergunning te behouden.

Opleiding en certificaten

Elektriciens moeten meestal een opleiding volgen voordat ze zelfstandig kunnen werken. Gedurende deze tijd leren zij over veilige bedradingstechnieken, elektrische codes en voorschriften, veiligheidsprocedures en meer. Veel elektriciens kiezen er ook voor om aanvullende certificaten te behalen, bijvoorbeeld via de National Electrical Contractors Association of de International Brotherhood of Electrical Workers. Deze certificaten tonen hun kennis en ervaring in hun vakgebied aan en worden vaak gebruikt door werkgevers bij het aannemen van personeel.

Gereedschap en veiligheidsuitrusting

Elektriciens gebruiken verschillende gereedschappen om veilig te installeren en elektrische bedrading repareren. Enkele basisgereedschappen zijn tangen, draadstrippers, schroevendraaiers, voltmeters, multimeters en ander gespecialiseerd gereedschap. Elektricien Dordrecht gebruikt ook veiligheidsuitrusting zoals rubberen handschoenen, veiligheidsbrillen en helmen om zichzelf te beschermen tegen schokken en brandgevaar. De juiste combinatie van gereedschap en veiligheidsuitrusting kan elektriciens helpen hun werk te voltooien snel en veilig.

Elektrisch ontwerp en installatie

Elektriciens moeten de principes van elektrisch ontwerp begrijpen om bedradingssystemen te kunnen installeren, onderhouden of repareren die veilig zijn voor mensen en goederen. Dit houdt ook in dat men moet weten hoe de draden op de juiste manier moeten worden gedimensioneerd, hoe de juiste materialen moeten worden gebruikt en hoe de circuits correct moeten worden gedimensioneerd.