Ginofey
Image default
Energie

Probleem met de elektra? Bel een elektricien!

Heb je een probleem met de elektra en heb je snel hulp nodig? Je kunt een monteur of een elektricien bellen die je graag wilt gaan helpen. De elektriciens die hebben veel geleerd over elektra en de meeste die weten dus wel hoe je iets moet repareren of vervangen. Misschien kan jij zelf ook het probleem oplossen. Je kunt op het internet gaan en zoeken wat het probleem misschien wel kan zijn. Zoals heb je vocht in de meterkast? Je kan op het internet vinden dat het komt door een slechte deur of een slecht geïsoleerde meterkast dat je goed moet laten isoleren door een monteur. Je kunt wel beter een monteur vragen voor hulp, omdat zij het meestal wel beter weten dan de klant.

Kortsluiting of stroomstoring?

Heb je een kortsluiting of een stroomstoring? Je kunt dit probleem meestal zelf niet oplossen. Het probleem ligt dan aan iets in de kabel of de apparaat. Het is moeilijk om dat op te lossen. Het kan ook best gevaarlijk zijn om dat te doen. De meeste elektriciens die weten wel wat zij moeten doen als je een kortsluiting heb. De monteurs die hebben ook veel ervaring gehad met elektra en zij kunnen snel zien wat het probleem is. 

Interne of externe stroomstoring

Heb je een interne of een externe stroomstoring? Eerst hoe kan je dat zien? Je kunt naar buiten gaan en als iedereen geen stroom meer heeft dan is het probleem een externe probleem. Extern is dus ook buiten. Heb je een interne probleem dan ligt het aan je eigen groepenkast die in je huis staat. De groepenkast die moet dan gemaakt worden door een elektricien die je moet bellen. Bij een externe stroomstoring kan je een vergoeding krijgen van de staat als het te lang duurt.