Ginofey
Image default
Entertainment

De toekomst in spelvorm

Het is ondertussen wel bekend in de science fiction films en de verbeeldingen van hoe de toekomst eruit zal zien. Lasers zijn het wapen van de toekomst. Als spelvorm is daar natuurlijk tegenwoordig lasergamen voor. Lang niet zo schadelijk voor je als wat je ziet in films als Star Wars, want deze lasers doen geheel niks tegen je. Lasergamen is dan ook het meest futuristische spel wat je nu al kan spelen in je achtertuin.

 

Anders dan science fiction

In science fiction ziet het er allemaal net wat anders uit. Een laser die ongeveer even snel gaat als een kogel, rood-, groen- of blauw-kleurig en het is een korte straal. Dat is toch wat anders dan de realiteit van lasergamen. Ten eerste is de straal onzichtbaar. Hoewel er wel teamkleuren zijn, laat de laser dus geen zichtbare kleur zien. Het maakt het natuurlijk wel spannender. Hierdoor kan je namelijk niet zien waar de laser vandaan kwam. Daar komt dan ook nog eens bij dat de laser niet net zo snel als een kogel beweegt, maar direct zijn doelwit raakt. De laser is één lange direct straal, en niet een kort straaltje met een reistijd. Waar je dus richt is ook waar je raakt.

 

Toch ook wel science fiction

Anderzijds is het toch ook wel weer science fiction. Je schiet natuurlijk wel met lasers op elkaar. Niet net zo dodelijk als in films en series, want de laser doet namelijk werkelijk geen schade. Niet tegen het lichaam, maar ook niet tegen de ogen. Met lasers op elkaar schieten is toch iets waar men 50 jaar geleden alleen maar over kon fantaseren. Toch is het tegenwoordig werkelijkheid. Het is dan ook een erg leuke activiteit om met vrienden te doen.

 

Lasergamen is een erg leuke activiteit. Het is dan niet geheel hetzelfde als science fiction, toch blijft het wel iets waar je 50 jaar geleden alleen nog maar van kon dromen. Het heeft misschien niet de coole effecten zoals je ziet in films als Star Wars waar de lasers zichtbaar vliegen door de lucht, toch heeft lasergamen zijn eigen charme. Die charme is nou precies wat lasergamen zo leuk maakt.