Ginofey
Image default
Groothandel

Lekker voor de zomer: sterke drank mixjes

Zeker onder studenten is het erg populair om verschillende soorten sterke drank met elkaar te combineren tot een zogenaamd mixdrankje. Een dergelijk drankje is lekker tijdens het stappen op de zaterdagavond, maar wordt ook veel gedronken tijdens de warme dagen in de zomer. Geniet bijvoorbeeld in het zonnetje van een cocktail op het terras! Wist je dat je veel van deze mixdrankjes met sterke drank zelf kunt maken? Dit is veel goedkoper dan wanneer je dergelijke drankjes in een café of restaurant drinkt. In dit artikel benoemen we een aantal voorbeelden van deze mixdrankjes, zodat je ze vervolgens zelf thuis kunt maken.

 

Een fris mixdrankje voor een warme zomerdag

 

Een van de populairste mixdrankjes is een combinatie van apfelkorn met verschillende soorten frisdrank. Combineer apfelkorn bijvoorbeeld met 7-up of Sprite, wat resulteert in een niet al te sterk mixdrankje. Apfelkorn valt ten opzichte van anderen soorten sterke drank erg mee qua alcoholpercentage, waardoor het een ideale mixdrank is voor een zomerse middag. Naast een combinatie van apfelkorn met 7-up of Sprinte, kun je er ook voor kiezen om deze sterke drank te combineren met Spa rood. Dit is een iets lichtere variant van de eerder beschreven mixdrank.

 

Naast apfelkorn is ook Bacardi een erg populaire drank om te mixen met frisdrank. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een combinatie van Bacardi met cola (light), wat zeker onder jongeren een van de meest gedronken mixdrankjes vormt. De cola geeft de bacardi een lekkere smaak, waar velen een hele avond van kunnen genieten. Om de combinatie van Bacardi met cola af te maken, kun je het drankje serveren met een partje citroen of limoen, wat de sterke drank een frisse smaak geeft. Deze mixdrank wordt geregeld een Baco of Bacoli genoemd.

 

Gebruik van sterkere dranken

 

Apfelkorn en Bacardi zijn niet de meest sterke dranken, je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor het gebruik van amaretto. Het nadeel aan een dergelijke drank is echter dat het vaak duurder is om te kopen en dat het minder geschikt is voor in de middag. Je kunt amaretto met onder meer cola combineren, wat zorgt voor een zoete smaak. Amaretto heeft van zichzelf namelijk ook een relatief zoete smaak. Onder jongeren wordt deze mixdrank vaak een Amco of een Amcoli genoemd.

 Mocht je iets anders willen dan bovenstaande bekende mixdrankjes, dan kun je op internet kiezen uit een zeer groot aanbod aan verschillende drankjes.  

Voor meer info : https://www.horecagoedkoop.nl/goedkope-sterke-drank