Ginofey
Image default
Telefonie

Betalen met je smartphone.

Nieuwe trend: Betalen met je smartphone

De smartphonemarkt groeit dagelijks. Nieuwe toestellen worden uitgebracht, groter, dunner en sneller. Nieuwe specificaties worden bedacht, denk aan gezicht- en vingerherkenning. De grootste merken concurreren met elkaar voor de beste en meest moderne toestellen. Wij als consument kunnen daar alleen maar van genieten, want het maakt het gebruik van de smartphone alleen maar leuker én makkelijker. Een nieuwe trend onder de smartphoneleiders is dan ook weer aan de gang: betalen met je smartphone. Een creditcard of pinpas is niet meer nodig, alle automaten waarmee je met creditcard kunt betalen, accepteren nu ook de magnetische golven van jouw favoriete smartphone.

In combinatie met de smartphoneproducent

Apple was de eerste die deze innovatieve manier van betalen introduceerde de dienst bij de iPhone 6 en zal ook bij de iPhone 7 terug te vinden zijn. Daarna volgde Samsung met hetzelfde concept bij zijn Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Ook Google kondigde vervolgens aan deze functie in zijn assortiment te halen en LG is er nu ook mee begonnen. Voor de Europese liefhebbers is het nog even afwachten, de functie in alleen nog in Zuid-Korea en de Verenigde Staten te gebruiken. Samsung heeft echter goed nieuws, vanaf 2016 gaan ze ervoor zorgen dat heel Europa de functie kan gaan gebruiken. China, het Verenigd Koninkrijk en Spanje zullen de eerste landen zijn, maar verdere landen zullen snel volgen.

In combinatie met de bank

Naast smartphone producenten, zijn ook banken bezig met het betalen via je smartphone. Waar je voor Samsung, Apple of Google een creditcard nodig hebt, gaat het via banken in Nederland gewoon met je pinpas. ING en de Rabobank hebben beiden al het contactloos betalen via je smartphone geïntroduceerd. Hoewel de Rabobank als eerste met de technologie kwam, liggen zij nog erg achter doordat het alleen met twee specifieke Samsung-modellen kan.

Bij de ING kunnen alle toestellen van Android 4.4 of hoger gebruiken maken van de functie. Verwacht wordt dat deze technologie alleen maar uitgebreid wordt. Hoef je nu bij bepaalde betaalautomaten al geen pincode meer in te voeren bij het afrekenen van een bedrag onder de 25 euro, zal deze handeling in de toekomst niet eens meer een pinpas nodig hebben. Afwachten is wanneer alle gebruikers in Nederland dit kunnen uitoefenen, ING-klanten zijn hier een begin van.

Bron: https://mobieleabonnement.nl/

Voor meer info : https://smartphoneblog.nl/