Ginofey
Image default
Telefonie

Je Smartphone heeft schade, valt de schade onder een verzekering?

Helaas is een kapotte smartphone erg duur om te repareren. Denk aan een barst in het scherm, een defecte camera of een kapotte microfoon. Stel, je laat je GSM repareren. Valt dit dan onder de fabrieksgarantie of onder een verzekering?

Wat is de schade aan je Smartphone en hoe is de schade veroorzaakt?

Er kan van alles misgaan met het gebruik van een Smartphone. De home button is kapot, de camera werkt niet meer, de microfoon of de oplader maakt geen contact met de Smartphone.

Wat valt er nou onder de garantie? In de Europese wetgeving staat geschreven dat er minimaal twee jaar garantie moet verleend worden, want je hebt recht op een goed werkend product.

De fabrieksgarantie voor Smartphones is dan ook twee jaar. Alleen de Fabrieksgarantie dekt enkel de schade die niet veroorzaakt is door de gebruiker van de Smartphone. Wanneer je de telefoon laat vallen valt dit dus niet onder de fabrieksgarantie, maar als de batterij niet meer werkt wel.

Wel of niet verzekerd?

De uitspraak over de schaden kan pas gedaan worden wanneer de fabrikanten of de providers de Smartphone ontvangen hebben en bekeken. Wanneer de Smartphone onderzocht is kan er een prijsopgave gemaakt worden, wanneer je hier niet mee akkoord gaat betaalt u onderzoekskosten van meestal 35 euro.

Stel je legt de Smartphone op de oplader en het duurt uren om de smartphone volledig op te laden. En de smartphone valt midden op de dag weer uit. Dit valt onder de fabrieksgarantie, want je hebt recht op een betrouwbaar product. Bij een ondeugdelijk product moet de verkoper het probleem oplossen.

Laat u de Smartphone binnenshuis vallen, dan kunt u met een allriskverzekering altijd aanspraak maken op een telefoon reparatie op kosten van de verzekeraar. Wordt de schade buitenshuis door iemand anders veroorzaakt dan kunt u de WA-verzekering dus de aansprakelijkheid verzekering aanspreken.

Merkloze reparatie producten tegen Originele reparatie producten.

Als je er voor kiest om bijvoorbeeld je iphone te laten repareren door een gecertificeerd bedrijf bent u altijd gegarandeerd voor een garantie van dit bedrijf. Een gecertificeerd bedrijf maakt altijd gebruik van originele onderdelen en een niet gecertificeerd bedrijf is dit niet altijd zeker. Het kan gebeuren dat een origineel onderdeel defect raakt en dit onderdeel niet meer reageert. U hebt altijd recht binnen de gegeven garantie recht op een reparatie bij dit onderdeel dit geld dus vaak niet bij een thuisreparateur. GSM Reparatie Centrum is zo’n bedrijf dat werkt met originele onderdelen en garantie.

Voor meer info : https://www.gsmreparatiecentrum.nl/