Ginofey
Image default
Zorg

Abortus en abortuspil; alle info op een rij

Je komt in aanmerking voor de abortuspil als je niet langer dan 9 weken zwanger bent. De exacte duur van jouw zwangerschap kan bij onze abortus kliniek in Haarlem ( Heemstede) of Amsterdam  worden vastgesteld. Of de pil in jouw geval aan te raden is, kan de behandelend arts concluderen.

Abortuspil

De abortuspil bestaat uit mifepriston en misoprostol. In de kliniek neem je eerstgenoemde in. Van de tweede medicatie krijg je 4 doses mee naar huis. Deze moet je twee dagen later zelf inbrengen. In de kliniek krijg je precies te horen hoe en wat. Van mifepriston merken de meeste vrouwen weinig. Dankzij deze pil groeit de zwangerschap niet door. De andere pillen zorgen voor contracties van de uterus. Deze medische benaming betekent: het samentrekken van de baarmoeder met als gevolg dat de zwangerschap wordt af- en uitgestoten. Bijwerkingen kunnen zijn: maag- en darmklachten, bloedverlies en koude rillingen. Ieder cliënt krijgt standaard een recept voor naproxen mee naar huis om de klachten te verlichten.

Kosten van een abortus

Het team van de abortus klinieken krijgt veel vragen over de kosten van een abortus. Daar hoef je je echt geen zorgen over te maken. Op de website van de kliniek voor zwangerschap beëindiging lezen we hier onder meer het volgende over: “Als je in Nederland woont of werkt, hoef je niet voor de behandeling te betalen en worden de kosten volledig vergoed door het Ministerie van VWS. Bij ons in de kliniek kan de abortusbehandeling anoniem plaatsvinden. Je zorgverzekeraar wordt niet op de hoogte gesteld en je betaalt geen eigen risico. (Bij een behandeling in het ziekenhuis gebeurt dit wel.) (…). ”

Ervaringen

Dat je er tegenop ziet, is heel logisch. Een abortus is een ingrijpende gebeurtenis, zowel lichamelijk als geestelijk. Om je een beetje voor te bereiden en gerust te stellen, zou je ‘ervaringen’ kunnen lezen op de website. Dit zijn niet zomaar gangbare reviews in de trant van “goed en betrouwbaar”, “ik ben tevreden” of “aanbevelenswaardig”. Het zijn de persoonlijke verhalen van meisjes en vrouwen die in de kliniek een zwangerschapsafbreking hebben ondergaan. Ze vertellen open en eerlijk hoe een en ander in z’n werk ging en wat voor gevoelens erbij kwamen kijken. Soms heel gedetailleerd, soms ook kort en bondig.

https://www.bloemenhove.nl/