Ginofey
Image default
Zorg

Last van fibromyalgie in Almelo?

Fysiotherapie  kan je helpen om van verschillende lichamelijke klachten zoals fibromyalgie Almelo af te komen die worden ervaren tijdens het bewegen of het aannemen van bepaalde houdingen. De oorzaken van deze klachten bij fibromyalgie Almelo kunnen uiteenlopen van blessures tot neurologische aandoeningen. Maar met welke klachten of aandoeningen ga je naar de huisarts en wanneer naar de fysiotherapeut?

Een luisterend oor

Je kunt altijd met klachten van fibromyalgie Almelo naar de fysiotherapie gaan. Maar dat wil niet zeggen dat we ook daadwerkelijk iets voor je kunnen betekenen. Acute nek- rug- en schouderklachten moeten bijvoorbeeld vanzelf overgaan. Dan heeft fysiotherapie vooral een adviserende en geruststellende rol. Als een patiënt zijn nek ineens niet meer kan draaien, dan gaat hij zich toch zorgen maken. Wij kunnen patiënten in zo’n geval geruststellen dat alles goed komt en vertellen dat acute klachten meestal na 2 tot 6 weken vanzelf overgaan. Maar bij fibromyalgie Almelo is dat helaas niet zo en dan biedt de fysio meer dan alleen een luisterend oor.

Wat doet fysiotherapie?

Fysiotherapie  is er ook voor te zorgen dat patiënten met hun klachten de juiste zorg krijgen, soms betekent dat doorsturen naar een huisarts, soms betekent dat zelf behandelen zoals bij fibromyalgie Almelo. Verder is het belangrijk voor fysiotherapie om de ernst van de klachten in te schatten. Er is een breed spectrum aan klachten die fysiotherapie zelf behandeld. Een voorbeeld daarvan zijn klachten ontstaan na een gedane operatie of bij fibromyalgie Almelo. Zo kan een patiënt onder toezicht werken aan spierkracht, houding en functioneel bewegen. Andere klachten die fysiotherapie vaak tegenkomen zijn klachten ontstaan door overbelasting bij fibromyalgie Almelo. Door een steeds terugkerende eenzijdige houding, beweging of belasting kun je overbelastingsklachten krijgen. Bij deze klachten kan je dus het beste fysiotherapie bezoeken. Maak snel een afspraak en voorkom verder pijn of ongemak van fibromyalgie Almelo.