Ginofey
Image default
Dienstverlening

COREP XBRL

Met COREP XBRL is het mogelijk om rapporten over het internet aan te leveren. Dit wordt ook steeds vaker verplicht door de overheid. Het bespaart namelijk veel tijd wat de overheid weer geld bespaart. Op ten duur moet het ook de bedrijven zelf geld gaan besparen.

XBRL is de taal dat gebruikt word voor het delen van financiële informatie. Het is een open standaard waar dus geen licentiekosten voor betaald hoeven te worden. Iedereen mag er gebruik van maken. XBRL is alleen wel de taal en moet er dus wel een software voor gemaakt worden. Met alleen een computertaal kun je niet veel. Er zijn dan ook diverse software ontwikkeld voor XBRL.

Voor COREP XBRL maak je dan ook gebruik van de XBRL software. Welke software het beste is voor COREP XBRL is afhankelijk van het soort bedrijf. Het is daarom verstandig om eerst wat informatie in te winnen. Dit kun je doen bij de bedrijven dat de software voor COREP XBRL leveren of bij consultants.

Tegenwoordig zijn er veel websites met informatie over XBRL en COREP XBRL. Voor een aantal van de websites kun je op de onderstaande links klikken.

Voor meer info :