Ginofey
Image default
Dienstverlening

De dag van een verloskundige in Den Haag

Mijn dag als verloskundige in Den Haag

Als klein meisje wist ik al zeker wat ik wilde worden: verloskundige. Nadat mijn kleine broertje thuis geboren was onder begeleiding van een verloskundige die ik als kind helemaal het einde vond, was mijn lot bepaald. Nadat ik de havo afgerond had, startte ik met de opleiding tot verpleegkundige. Een hoop examens en toetsen, maar ook stages, volgden. Ik vond alles zo leuk en had iedere dag het gevoel dat ik in een soort droom leefde.

Toen ik na 4 jaar hard werken en studeren eindelijk dat zo gewilde papiertje in handen had, kon ik niet wachten tot ik aan het werk kon. Gelukkig werd ik aangenomen door mijn voormalig stagebegeleider van een verloskundigenpraktijk. Vandaag de dag werk ik daar nog steeds als verloskundige in Den Haag. Vandaag neem ik u mee in een dag van een verloskundige. Komt u mee?

Termijnecho

De ene dag doe ik visites bij vrouwen die onlangs bevallen zijn onder onze begeleiding, maar vandaag ben ik een dag in de praktijk. Er staat een dag met intakegesprekken en echo’s op de planning. Ik ben namelijk ook echoscopiste. De eerste afspraak is met Jessica. Ze kwam ongeveer een maand geleden langs voor de eerste echo, toen ze 6 weken en 5 dagen zwanger was. Toen klopte het hartje van de kleine al stevig, dus ik verwacht dat het hartje nog steeds goed klopt en het kindje zich gedurende deze maand goed ontwikkeld heeft. Gelukkig is dat zo! Het hartje klopt nog steeds goed en het kindje ziet er voor de termijn goed uit. Heel fijn nieuws!

Intakegesprek en goede echo’s

Daarna heb ik een intakegesprek met een dame die gisteren de eerste echo heeft gehad. Tijdens de eerste echo bleek alles goed te zijn, dus vandaag hebben we een uitgebreid intakegesprek. Ik vraag haar naar haar gezondheid, maar ook naar de gezondheid van haar partner en die van hun familieleden. Ook meet ik haar bloeddruk en gaat ze even op de weegschaal staan, zodat we de vorderingen gedurende de zwangerschap goed in de gaten kunnen houden. Gelukkig heb ik deze week alleen maar ‘goed nieuws’ gesprekken en echo’s. Helaas is dat wel eens anders. Vandaag zie ik alleen maar blije papa’s en mama’s, kloppende hartjes en actief bewegende kindjes. Wat een fijne dag.

Voor meer info : https://verloskundigenpraktijkotis.nl/