Ginofey
Image default
Dienstverlening

De verantwoordelijkheden van een elektricien

Het beroep van een elektricien is een beroep waarin je veel verantwoordelijkheden krijgt, je bent namelijk deels verantwoordelijk voor de veiligheid van anderen. Wanneer je als elektricien werkzaamheden zoals het aanleggen van elektra of vervangen van een groepenkast niet goed uitvoert bestaat er een kans dat je anderen mensen in gevaar brengt, het is dus belangrijk dat een elektricien altijd zorgvuldig en vakkundig te werk gaat.

Werkzaamheden

Als elektricien moet je alle werkzaamheden omtrent elektra kunnen uitvoeren, je bent een goede elektricien als de kwaliteit van je werkzaamheden hoog zijn en de veiligheid dus ook wordt gegarandeerd. De meest voorkomende werkzaamheden van een elektricien zijn: elektra aanleggen, meterkasten vervangen en storingen oplossen. 

 

Het aanleggen van elektra is niet zomaar iets, het moet namelijk in één keer goed zijn. Fouten met elektra zijn achteraf namelijk lastig te herstellen. Wanneer de elektra niet goed wordt aangelegd bestaat er een kans op kortsluiting of stroomuitval. 

 

Alle elektra binnen een gebouw komt vanuit de meterkast, het is dus ook belangrijk dat de meterkast van goede kwaliteit is. Wanneer een meterkast is verouderd gaat hij waarschijnlijk ook minder goed werken, het is dan dus de hoogste tijd de meterkast te vervangen om de elektra te optimaliseren. 

 

Dagelijks zijn er zo’n 55 stroomstoringen in Nederland, deze moeten vaak worden opgelost door een elektricien. Als elektricien moet je dus snel en goed kunnen handelen in dit soort situaties om de stroom zo snel mogelijk terug te krijgen. 

Wat heeft een goede elektricien nodig?

Als elektricien is het belangrijk om ervaring te hebben, hierdoor wordt je namelijk beter en sneller in het vak. Verder is het ook belangrijk dat een elektricien eerlijk en helder is over de prijs, hierdoor weet de klant namelijk waartoe hij of zij in staat is en waarom die prijs wordt gehanteerd.