Ginofey
Image default
Dienstverlening

Gehard glas: voordelen en toepassingen

Gehard glas is een monolithisch glas, dat wordt onderworpen aan een thermisch proces dat het zeer resistent en duurzaam maakt, waardoor het dikker wordt. Het grootste voordeel van dit glas is dat het, wanneer het breekt, in zeer kleine stukjes uiteenvalt en niet in scherven, zoals bij gewoon glas.

Omdat het resistenter is, moet het worden gebruikt in alle situaties die meer aan schokken zijn blootgesteld, zoals schermen in badkamers, leuning of deuren. Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen:

 

Veiligheid

Dat is het belangrijkste voordeel van gehard glas. Het gebruik ervan vermindert het risico op verwondingen door ongelijke glasscherven. Het breekt ook gelijkmatig en in kleine stukjes, zelfs als op één uiteinde kracht wordt uitgeoefend. Dit betekent dat grotere stukken gebroken glas niet zullen barsten.

 

Kracht

Gehard glas is veel sterker dan gewoon glas. Het proces van het maken van dit soort glas zorgt voor een sterkere binding tussen de moleculen. Dit betekent dat het glas kan worden gebruikt in toepassingen die een sterker, doorzichtiger oppervlak vereisen, zoals voorruiten van auto’s, laboratorium ruiten en glazen gangen.

 

Thermische weerstand

Gehard glas is ook hittebestendiger dan gewoon glas. Dit is een ander effect van het “uithardingsproces” van glas. Naarmate tijdens het proces warmte wordt toegepast, worden de moleculen beter bestand tegen hogere temperaturen.

 

Draagt bij tot een perfecte geluidsisolatie

Gehard glas helpt het geluid van buitenaf te elimineren, maar om dit te bereiken moeten ook de andere onderdelen van het raam (profieltype, rolluik) van kwaliteit zijn en moeten de montage en installatie van het geheel correct worden uitgevoerd.

 

Veelzijdigheid

Gehard veiligheidsglas integreert zeer goed in elke decoratiestijl, en kan onder meer worden gebruikt in tafels, balustrades of scheidingswanden in huis. In die zin zal het altijd een gunstig element zijn in de decoratie.

 

Voornaamste toepassingen

 

Auto-industrie
Het aangemaakte glas wordt gebruikt in automobiel fabricage, hoofdzakelijk gebruikt in de vensters van de piloot, de copiloot of de passagier en ook in de vensters van het voorste en achterste deel van de auto.

Op bewegende oppervlakken
Omdat het een veiligheidsglas is, past het zich aan verschillende structuren aan en vergemakkelijkt het de verschillende oppervlakken ervan, zoals: ramen, tafels, modules, enz..

Als scheidingswand
Bij gebruik als scherm, wand of schuifdeur kan dit type glas in verschillende kleuren worden vervaardigd, waardoor het licht en de nodige warmte gemakkelijker het interieur kunnen binnendringen.