Ginofey
Image default
Dienstverlening

Op zoek naar een onderneming voor Tig lassen?

Bij Tig-lassen wordt warmte verkregen door een plasma-boog te trekken tussen een wolfram elektrode en aan het werkstuk waaraan gewerkt wordt. Wolfraam heeft een hoog smelttemperatuur (3410 °C!) en daardoor is het een niet afsmeltende elektrode. De temperatuur van tig lassen ligt veel hoger dan bijvoorbeeld bij MIG/MAG lassen. Omdat deze temperaturen zo hoog zijn kan er geen CO2 worden gebruikt bij het lassen. Bij hogere temperaturen wordt CO2 instabiel en zal de vrije zuurstof het metaal aantasten. Tig lassen wordt voornamelijk toegepast bij RVS (roestvast staal) of aluminium. Tig lassen brengt vele voordelen met zich mee, inclusief de kwaliteit van het laswerk. Het kost wel even voordat het las werk voltooid is, want TIG-lassen is een langzaam proces. Afhankelijk van het project moet er gekeken worden of tig lassen de geschikte methode is voor het project.

 

De moeilijkste vorm van lassen

Tig lassen wordt beschouwd als de moeilijkste vorm van lassen. Dit komt omdat in tegenstelling tot MIG/MAG lassen je manueel vuldraad moet toevoegen. Niet ieder toestel heeft een pedaal om de stroomsterkte te bepalen, maar het maakt het werk zeker wat gemakkelijker. 

Tig-lassen leidt tot hoge kwaliteit laswerken, maar vergt jarenlange ervaring. Een ervaring waar ons personeel gecertificeerd in is en die graag met je willen delen. Door onze ervaring met tig lassen kunnen wij je helpen met ieder project. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact op, dan plannen we binnenkort een kennismakingsgesprek in!