Ginofey
Image default
Dienstverlening

Zo word je zelf hovenier!

Heb je groene vingers, en houd je ervan om je eigen tuin prachtig in te richten en mooi te maken? Dan is tuinman misschien wel een beroep voor jou! Natuurlijk kan je niet zomaar hovenier worden: het is belangrijk dat je kennis van zaken hebt, en alles doet om zoveel mogelijk informatie en vaardigheden te krijgen en bij te schaven.

Wat kan je nu doen om zelf hovenier te worden, en wat heb je ervoor nodig? Hieronder vind je alvast 3 handige tips!

Het beroep van een hovenier wordt vaak onderschat, hoewel er heel wat bij komt kijken. Niet iedereen kan een wilde, overwoekerde tuin weer mooi en verzorgd maken. Als je talent hebt, graag in de natuur vertoeft en daarbij geld wilt verdienen met je kunsten, gebruik dan de volgende tips om er het beste van de maken!

 

1. Volg een hovenier opleiding

Eerst en vooral is het natuurlijk een goed idee om een hovenier- of tuinmanopleiding te volgen. Hierbij leer je alle kneepjes van het vak: hoe moet je omgaan met allerlei soorten gereedschap voor het onderhouden van bloemen? Welke producten kan je gebruiken om de tuin gezond te maken? Dergelijke vragen verdienen een antwoord, en tijdens een opleiding tot tuinman krijg je die!

 

2. Oefening baart kunst, ook voor hoveniers

Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je wat oefent, voor je effectief aan het werk gaat als hovenier. Als tuinieren écht een passie is, dan beleef je er waarschijnlijk plezier aan om je eigen tuin (of misschien wel die van je buren) gratis te onderhouden. Zo leer je in de praktijk wat je moet doen om verschillende planten en bloemen gezond te houden, hoe je een haag moet snoeien en nog veel meer zaken.

 

3. Ga op zoek naar een goede hovenier vacature

Ten slotte is het natuurlijk van belang dat je op de juiste plaats werk zoekt met een hovenier vacature. Eenmaal je opleiding is afgerond en je zeker weet dat je veel mensen een plezier kunt doen met je vaardigheden, ga je op zoek naar een hovenier vacature. Tegenwoordig vind je online of in brochures altijd wel een hovenier vacature, waardoor je binnen de kortste keren werk vindt. En vanaf dat moment kan je je groene vingers gebruiken om ook de tuin van iemand anders in het nieuw te steken!