Vijgen zijn misschien wel de meest veelzijdige vrucht die er bestaat. Je kunt ze ‘rauw’ eten of gedroogd en ze maken talloze gerechten nóg lekkerder. Je kunt ze toevoegen aan zowel je ontbijt, je lunch of het diner. Wat dacht je van een vijgendrankje? Het kan allemaal! In deze blog beschrijven wij een aantal lekkere gerechten met als hoofdingrediënt: verse vijgen! Toast met vijgenWe beginnen natuurlijk met het ontbijt. Ben je die eeuwige boterham met kaas beu? Of smaakt die kom met yoghurt en cruesli al maanden hetzelfde? Probeer dan eens een toast met verse vijgen! Toast allereerst een boterham. Besmeer deze vervolgens met Hüttenkäse, pindakaas en verse vijgen. De combinatie lijkt misschien wat vreemd, maar geloof ons: het is heerlijk! Je kunt de verse vijgen overigens ook vervangen met gedroogde vijgen. Bowl met gegrilde kip en vijgenHeerlijk voor zowel de lunch als tussendoortje. Deze bowl is een perfecte combinatie tussen zoet en hartig. Bak de kip goudbruin en bestrooi met peper en zout, laat het vervolgens afkoelen voordat je het in dunne reepjes snijdt. Verrijk de bowl met de kip, vijgen, komkommer, avocado en gierst. Toast met geitenkaas en BalsamicoDit eenvoudige tussendoortje is ideaal voor de honger voor het diner! Toast wat gesneden stokbrood en besmeer deze, terwijl het stokbrood nog warm is, met de geitenkaas. Leg er vervolgens een aantal vijgen op en eindig met een laagje Balsamico. Dit gerechtje is overigens ook perfect te serveren op feestjes als chique hapje! Frangipane taart met vijg en gemberZin in iets lekkers voor bij de koffie? Of een heerlijk dessert? Denk dan aan deze overheerlijke frangipane taart met vijgen en gember custard. Door de toevoeging van amandelen en honing creëer je een ware smaakexplosie waar iedere dessertliefhebber meteen verliefd op wordt! VijgensangriaWe sluiten af met een heerlijke cocktail! Geef je standaard sangria een frisse twist door er vijgen in te serveren als garnituur. Je zult verbaasd staan over de smaakverandering na deze toevoeging! Je kunt overigens een vijg bij veel cocktails toevoegen, wat dacht je van een Gin-tonic met vijgen? Of een martini cocktail met vijg als garnituur? |