Ginofey
Image default
Vakantie

Voel je goed, ga op vakantie

In Nederland is het niet vreemd dat je in de winter last hebt van een winter depressie. Dit vinden mensen erg vervelend en je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk van af. Het slikken van extra vitamine D wordt vaak aangeraden, maar dit is natuurlijk niet hetzelfde als echte warme zonnestralen op je gezicht. Misschien is het wel slim om de zon te bezoeken deze winter. Gewoon lekker op vakantie en daar even maximaal vitamine D absorberen. Nu vraag je je vast af hoe je het enkele dagen voor kerst nog voor elkaar gaat krijgen om een vakantie te boeken. Nou misschien is dit wel je voordeel, want de vakanties zijn heel duur en je kan beter een paar weken later vertrekken vanwege de vele lagere prijzen.

Het is best lastig om een winterdepressie te voorkomen. Dit komt omdat het een genuanceerd probleem is en er meerdere factoren invloed uitoefenen op jouw mentale gesteldheid. Als eerst is er de hoeveelheid vitamine D die je binnen krijgt. Deze vitamine wordt door het lichaam aangemaakt op het moment dat het in contact komt met zonlicht en daar zien we in de wintermaanden wat minder van. Hiernaast is er ook nog de werkdruk in Nederland. Deze ligt een heel stukje hoger dan in andere landen en er wordt best veel van ons gevraagd. Ook speelt de melatonine productie een belangrijke rol bij ons gevoel.

Je kan een winterdepressie breken met een lekkere vakantie in de winter. Zorg er wel voor dat je op vakantie gaat naar een warm land. Het is aan te raden om echt even tot rust te komen door lekker in de zon te zitten in bijvoorbeeld Spanje of Italië. Vergeet niet dat in deze landen de muggen nog actief zijn dus het is slim om een geïmpregneerde klamboe mee te nemen. Je bent op vakantie en hebt geen zin om de hele tijd aan je muggenbulten te krabben.

Voor meer info : https://shopvoorgezondheid.nl/