Ginofey
Image default
Vakantie

Tips voor het kopen van een tent

Tips voor het kopen van een tent

Het kopen van een Tent lijkt een eenvoudige taak. Echter als je eens goed rond gaat kijken dan is er toch wel veel keuze. Als je de tent vaak gaat gebruiken dan is het verstandig om te kiezen van materialen die een goede kwaliteit hebben. Dit is komt eigenlijk altijd wel van pas, want als er dan een regenbui of storm komt dan kun je ook rekenen op de tent. Niet alle tenten zijn bestand tegen de weersomstandigheden en met steeds meer extreem weer is dit dus een belangrijk punt. Als je naar het doek gaat kijken dan kun je het beste kiezen voor katoen. Dit gaat namelijk lang mee en zo heb je ook jarenlang plezier van je tent. 

Daarnaast is het ademend en dat zorgt ervoor dat het niet te vochtig wordt binnen in de tent. Tevens is het ook nog eens UV bestendig en dat is wel handig voor de mensen die in de zomer op vakantie gaan. Ook is het een waterdicht materiaal en het kan dus redelijk goed tegen een regenbui. Een normale regenbui heb je geen last van, maar met extreem weer is het risico dat er water binnenkomt klein maar wel aanwezig. Als je een tent voor een klein budget wil kopen dan is het aan te raden om voor nylon te gaan volgens 5top. Dit is goedkoop. maar ook droogt het snel mocht de tent nat worden. Daarnaast is het een licht materiaal waardoor je het makkelijk meeneemt tijdens het backpacken.

Waarom is kwaliteit belangrijk?

Als je regelmatig gaat kamperen of backpacken dan is de kwaliteit van de tent het belangrijkste. Je wil namelijk dat hij makkelijk mee te nemen is, maar ook dat hij tegen een stootje kan. Er kan immers altijd opeens een onweersbui komen en dan wil je niet dat de tent in stort. Daarnaast slaap je ook rustig als je weet dat je een goede kwaliteit hebt. Nachtrust is namelijk ook wel een dingetje als je op de camping of in de natuur slaapt.