Ginofey
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement

Floreren in een nieuwe omgeving

Een reorganisatie maakt uw functie overbodig. Men vindt dat u niet binnen de organisatie past. Of uw eigen koers verschilt met die van de organisatie. Dit kunnen redenen zijn waardoor u genoodzaakt bent extern een baan te zoeken. Een outplacementtraject via een outplacementbureau biedt dan mogelijkheden.
Het starten van outplacement

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek verkennen  coach en cliënt vraag en aanbod. Indien wenselijk wordt overlegd met de werkgever/opdrachtgever. Er worden afspraken gemaakt over de inhoud en de duur van het outplacementtraject.

Ruimte voor jezelf

Bij aanvang van het traject heeft u de mogelijkheid om op uw manier afscheid te nemen van de voormalige werksituatie en werkgever. Emoties en ervaringen krijgen een plaats.

Koers bepalen

Vervolgens gaat u op weg naar een nieuwe baan. U onderzoekt uw wensen, drijfveren en talenten. U krijgt handvaten aangereikt om valkuilen en belemmeringen te overwinnen. U ontdekt welke functies u op het lijf zijn geschreven en wat voor werkomgeving u stimuleert.

Afstemmen op de arbeidsmarkt

Door de arbeidsmarkt te verkennen wordt steeds duidelijker waar u optimaal tot uw recht komt. Vervolgens leert u zichzelf overtuigend te presenteren. U wordt ondersteund bij het netwerken en solliciteren. Om zo te komen tot de baan die u wilt.

Het outplacement-traject is geslaagd als u een nieuwe functie vervult waarin u uw draai (weer) heeft gevonden.

Werkwijze

De werkwijze is vaak gebaseerd op de methode van creatieve loopbaanontwikkeling. Deze methode brengt u in contact met uw wensen en inspiratie en helpt u deze te realiseren in de praktijk. Er wordt gebruik gemaakt van creatieve middelen als tekenen, schrijven of spel. Deze werkwijze is effectief, plezierig om te doen en geeft energie.

Afhankelijk van uw vraag kan coaching bij het starten van een eigen onderneming onderdeel zijn van het traject.
Bij stress- of burnoutklachten kan vaak begeleiding op dit gebied worden geboden.
 

https://www.outplacementverzekering.nl