Ginofey
Image default
Zakelijke dienstverlening

G4S zorgt voor de veiligheid van jouw personeel

G4S Safety solutions is een betrouwbare partner wanneer het gaat om de veiligheid binnen jouw bedrijf. Bij wet is namelijk vastgesteld dat een werkgever ervoor moet zorgen dat de medewerkers op een veilige manier hun werk kunnen uitvoeren. Dit houdt in dat er een analyse van de risico’s binnen het bedrijf moet worden gemaakt en aan de hand van de resultaten daarvan moeten er stappen worden ondernomen om de veiligheid te verbeteren. Gezien het verantwoordelijke karakter van deze taak is het verstandig dit aan de experts van G4S over te laten.

Veiligheid optimaliseren

Wanneer je contact opneemt met G4S Safety solutions zal er, zoals hierboven al is genoemd, eerst een analyse van de veiligheid en de bestaande risico’s worden gemaakt. Dit zal door de veiligheidskundige worden gedaan. Tevens wordt bekeken of er binnen het bedrijf wordt voldaan aan de geldende wet- en regelgeving. Als dit allemaal is gebeurd, volgt het advies over wat er gedaan moet worden om de veiligheid te verbeteren. Samen met jou bespreekt G4S wat er gedaan moet worden en worden er afspraken gemaakt over welke taken door G4S van je worden overgenomen. Het kan bij deze adviserende rol blijven, maar als je wil kan de veiligheidskundige je helpen bij het opstellen van verschillende plannen, zoals bijvoorbeeld een ontruimingsplan en een BHV-plan. Ga je in zee met G4S Safety solutions, dan kan eventueel de coordinernde rol van je worden over genomen zodat alles omtrent de veiligheid binnen je bedrijf door professionals geregeld wordt.

Niet alleen achter de schermen

De bovengenoemde taken spelen zich vooral achter de schermen plaats en op organisatorisch gebied. Maar G4S doet meer dan dat. Zo kan je bij dit veiligheidsbedrijf onder andere terecht voor veiligheidstoezicht. Veiligheidstoezichthouders begeven zich op de werkplek en houden toezicht of de werkzaamheden wel volgens de richtlijnen verlopen. Wanneer dat niet het geval is, kunnen ze ingrijpen of medewerkers daarop aanspreken. Deze rol is vooral preventief en probeert daarmee eventuele ongelukken te voorkomen.

Voor meer info :