Ginofey
Image default
Dienstverlening

Het gebruiken van een rolsteiger

Tegenwoordig worden rolsteigers heel vaak gebruikt. Je ziet ze steeds vaker op straat. Ze zijn heel erg handig. Ze zijn zo handig omdat ze kunnen rollen. Vandaar de naam. De constructie heeft meerdere wielen waardoor het mogelijk is om het te verplaatsen. Doordat het verplaatsbaar is kan het gebruikt worden voor werkzaamheden die daarbij passen. Als je de werkzaamheden met een vaste constructie zou doen, dan is dat niet even effectief als het gebruiken van een rolsteiger. Je kan het verplaatsen, maar je kan het ook vast zetten. Het vastzetten is essentieel. Anders zou je er niet goed op kunnen werken. Het zou dan constant in beweging zijn. 

Waarvoor wordt het gebruikt?

Een rolsteiger wordt vooral gebruikt voor klussen waarbij je moet werken aan een groot oppervlakte. Bij dit soort klussen kun je denken aan het verven van een muur of gevel. Bij het verven van een muur of gevel moet er gewerkt worden aan een groot oppervlakte. Je moet je ook kunnen verplaatsen, omdat je niet op 1 plek bezig gaat zijn. Daarom is een rolsteiger zo handig. Je kunt ermee naar verschillende plekken gaan, en je kunt er spullen op kwijt. Zo hoef je niet steeds naar boven en beneden om de verfspullen te pakken. 

Zo moet je er gebruik van maken

Als je veilig wilt werken dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het is belangrijk dat je het op een stevige ondergrond plaatsts. De ondergrond moet stevig, maar ook vlak zijn. Als het is geplaatst moet je de stabilisatoren plaatsen. Voordat je de steiger gaat beklimmen moet je de rem op de wielen plaatsen. Als alle wielen op de rem staan kan je de steiger beklimmen vanaf de binnenkant. Als je het beklimt is het belangrijk dat je handen vrij zijn. Als je deze stappen onderneemt weet je zeker dat je veilig kunt gaan werken.