Ginofey
Image default
Dienstverlening

Hoe moet je Perilex aansluiten?

Ben jij al bekend met Perilex? Het kan zijn dat je hier nog nooit van hebt gehoord maar waarschijnlijk heb je het wel in je huis zitten. Perilex is namelijk de naam van een driefasenspanning-stekkersysteem. Dit houdt in dat de elektriciteit van drie punten tegelijk door een connector gaat. Hierdoor wordt een elektrische verbinding gemaakt. Deze aansluiting is vooral gemaakt voor apparaten met een hoog vermogen. Een Perilex aansluiten laat je vaak doen door een elektricien. Deze aansluitingen hebben twee soorten vermogen namelijk 16 en 25 ampère. Ampère verwijst naar de elektrische stroomsterkte, op het apparaat wordt dit ook vaak benoemd. 

Waarom maken mensen gebruik van een Perilex?

Een Perilex wordt vaak toegepast in keukens, in meterkasten wordt dit vaak ook aangeduid als de keukengroep. Dit is zo omdat een kooktoestel vaak meer vermogen vraagt dan een standaard stopcontact. Vaak wordt deze stroom gesplitst in meerdere fases omdat de totaalstroom te groot is voor één enkele fase. Een normale stekker aansluiting kan vaak ongeveer 3680 watt aan. Dit in tegenstelling tot de Perilex aansluiting die tot 7360 watt aan kan. Perilex is dus specifiek gemaakt voor plekken waar er grote hoeveelheden stroom door het systeem gaan. Ze zijn dus essentieel in huizen, omdat de gewone stopcontacten anders beschadigd kunnen raken door de grote hoeveelheid stroom.

Hoe krijg je een Perilex aansluiting?

Een Perilex aansluiting krijg je niet zomaar. Het is namelijk ingewikkelder dan het lijkt en moet altijd door een ervaringsdeskundige worden aangelegd. Het is namelijk een lastige klus. Dit komt doordat het stopcontact niet alleen geplaatst moet worden, bij normale stopcontacten is dit wel zo. Bij een Perilex aansluiting moet er een eigen groep en soms zelfs twee groepen gemaakt worden in de meterkast. Zo kan de stroom aanvraag makkelijk verwerkt worden. Perilex aansluitingen zorgen er dus voor dat alles in jouw huis soepel blijft lopen. Op deze manier kan je zo uitgebreid koken als je zelf wilt.