Ginofey
Image default
Gezondheid

Alles wat u moet weten over collageen

Elke persoon heeft collageen in zijn lichaam. Het is een endogeen eiwit dat onze spieren, pezen, botten, huid, bloedvaten en kraakbeen zijn vorm, kracht en elasticiteit geeft. De vertraging van de collageenvorming is het gevolg van veroudering. Gelukkig kunnen supplementen worden gebruikt om het collageengehalte te vervangen. Collageen zorgt ervoor dat uw weefsels hard en flexibel blijven. Deze stoffen zijn er in twee varianten. Dit zijn collageen, zowel gehydrolyseerd als niet-gehydrolyseerd (niet-gedenatureerd). Ongeveer 90% van het eiwit in ons lichaam wordt gehydrolyseerd. Spieren, bloedvaten, pezen, gewrichtskapsels en botweefsel bevatten allemaal deze soort. Het niet-gehydrolyseerde type vormt het grootste deel van het kraakbeen.

Verschillende vormen van collageen

Collageen strengen zijn extreem sterk, flexibel en moeilijk te breken. Het menselijk lichaam bevat 38 verschillende soorten collageen. Meestal in de huid, botten, bloedvaten, pezen, nagels, haar, kraakbeen en ligamenten. Type I komt voor in het lichaam. Tussenwervelschijven en gewrichtskraakbeen, zoals dat in de heupen, knieën, ellebogen, polsen en vingers, zijn de belangrijkste plaatsen van Type II. Bij een tekort kunnen zowel type I als type II in supplementen verkrijgbaar zijn.

Collageen supplementen

Er bestaan ​​verschillende soorten supplementen. Het wordt op de markt gebracht als een tablet, een schot en een poeder. Het feit dat het poeder het gemakkelijk te verkrijgen maakt, maakt het een aanzienlijk voordeel. Het is nog eenvoudiger om het poeder te consumeren. Dit komt omdat het aan zoveel verschillende vloeistoffen kan worden toegevoegd, waaronder sap, water, smoothies en zelfs soep. De voedingssupplementen zijn afgeleid van dierlijke producten zoals rundvlees of vis. Vegetariërs en veganisten moeten dus de supplementen vermijden.

Welke effecten heeft collageen poeder op het haar, de nagels en de huid?

De huid wordt strak en soepel gehouden door collageen. Het zorgt ervoor dat de huid soepel en elastisch wordt. Wanneer de huid aanvankelijk tekenen van veroudering vertoont, zijn collageen peptiden het ideale ingrediënt om veroudering tegen te gaan. Bovendien ondersteunt het gezonde, sterke nagels en houdt het de structuur en het uiterlijk van het haar normaal. De voedingssupplementen hebben gehydrolyseerd collageen, dat het niveau in de huid direct kan herstellen.