Ginofey
Image default
Gezondheid

Gouden tip voor mensen met spierknopen!

Goede tip voor mensen met spierknopen.

Bijna iedereen heeft er wel eens last van: spierknopen. Ze worden ook wel triggerpoints genoemd. Dit zijn pijnlijke knobbels op je spieren. Ze kunnen zorgen voor een constante zeurende pijn of pijn wanneer je er op drukt. Ook kan een spierknoop stijfheid, krachtsverlies en verminderde mobiliteit veroorzaken. En wist je ook dat er zoiets bestaat als dry needling waarmee je de spierknopen kunt verminderen. Bij Fysiotherapie Achtse Barrier kun je terecht voor een dry needling behandeling Eindhoven.

Waarom kiezen voor dry needling?

De pijn die veroorzaakt wordt door spierknopen kan op den duur weer zorgen voor nog meer spierspanning wat weer zorgt voor meer spierknopen enzovoorts, enzovoorts. Hierdoor beland je in een vicieuze cirkel waarbij de pijn steeds erger wordt en chronisch kan worden als je er niks aan laat doen. Afvalstoffen hopen zich op in de spier een worden niet meer goed afgevoerd. De pijn kan ook uitstralen naar andere plekken in het lichaam, waardoor het een veel groter gebied bestrijkt dan alleen de triggerpoint zelf. Het is dus van groot belang je triggerpoints goed te laten behandelen. Bijna overal is wel een goede fysiotherapiepraktijk te vinden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een fysio in Eindhoven? Fysiotherapie Achtse Barrier heeft verschillende vestigingen. Triggerpoints kunnen op verschillende manieren worden behandeld, waaronder laser therapie, shockwave of manuele therapie. Ook wil een massage soms helpen. Het fijne aan dry needling is dat het effect vaak direct merkbaar is. Dit maakt het een zeer dankbare behandeling. 

Hoe verloopt een dry needling behandeling?

Meestal begin je met een intakegesprek om de klacht en de oorzaak van de klacht goed in kaart te kunnen brengen. In sommige gevallen begint de therapeut daarna gelijk met de behandeling. Een kleine holle “droge” naald wordt in de spierknoop geprikt. Hier voel je haast niks van omdat de naald zo ontzettend dun is. Hierna zal de fysiotherapeut met de naald rondjes gaan draaien in de spier totdat deze begint samen te trekken. De reflex die dan ontstaat voelt een beetje alsof je stroom krijgt. Hierna zal de spier zich gaan ontspannen en voel je meestal direct verlichting. Je kunt een dag of twee last hebben van wat spierpijn, maar dit verdwijnt meestal snel. Soms zijn er een paar behandelingen nodig. Na afloop volgt een evaluatie ter afsluiting.

https://www.fysiotherapieachtsebarrier.nl/