Ginofey
Image default
Gezondheid

Pijn in je mond

Pijn in je mond is ontzettend vervelend en het kan verschillende oorzaken hebben. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat u last heeft van een kaakontsteking en dit is iets waar u zo snel mogelijk van af wilt. Als u last heeft van een kaakontstekingis het belangrijk om te kijken waar het vandaan komt en hoe u er weer van af komt. Het kan namelijk ontstaan doordat er zich ergens in de kaak een wondje bevindt zoals een sneetje. Echter kan het probleem ook dieper geworteld liggen en kan het bijvoorbeeld een pees of spiertje zijn die is gaan ontsteken.

Het is belangrijk dat u door een ervaren specialist naar u kaak laat kijken mocht u er last van hebben. Het probleem kan gelukkig ook wat minder ver gezocht en wat voor de handliggender zijn. Zo kan het nodig zijn dat uw verstandkies in de weg zit. Een verstandskies trekken is gelukkig een veel voorkomende ingreep die weinig kwaad kan. U zal in de eerste dagen een last van een dikke mond hebben en moeite met eten maar dit zal in de loop van de week/weken weg trekken en dan heeft u er geen last meer van. Er zal altijd een duidelijk litteken blijven op de plek waar de kies heeft gezeten maar hier zal u geen last meer van hebben. 

Mocht u dus last hebben van uw mond, probeer in de eerste instantie of beter poetsen of een andere tandpasta werkt. Als dit niet werkt adviseer ik om contact op te zoeken met uw tandarts om te kijken wat de oorzaken kunnen zijn van de pijn. Pijn voelt namelijk niet alleen vervelend, wondjes en gaatjes in de mond kunnen in de loop van de tijd zorgen voor vervelende geurtjes. En vervelende geuren uit de mond is voor zowel u als de personen om u heen geen pretje.

 

Voor meer info : http://www.orfeokliniek.nl