Ginofey
Image default
Gezondheid

Tips voor het verwijderen van pigmentvlekken

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn goedaardige pigmentophopingen, ze komen voor op heel het lichaam. Meestal vallen ze op in het gezicht, hals, nek, handen en armen. Dat komt omdat deze lichaamsdelen veel meer blootgesteld worden aan de zon dan bijvoorbeeld andere delen van het lichaam. Pigmentvlekken worden ook wel donkere vlekjes genoemd, wanneer de vlekjes gaan storen kunt u er iets aan doen.

Wat te doen tegen pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kunnen op verschillende manieren behandelt worden. Pigmentvlekken snijd je niet weg, de beste manier om ze te maskeren is om de donkere vlekjes lichter te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het gebruik van make-up, maar wanneer je er graag blijvend van af wilt komen, dat is een crème dat donkere vlekjes lichter maakt, wellicht een vele betere oplossing.

 

Manieren voor het verwijderen van pigmentvlekken

  1. Pigmentvlekken camoufleren: deze methode wordt in de meeste gevallen al toegepast. Dit kun je doen door het gebruik van make-up zoals foundation. Kies dan altijd voor één of twee tinten lichter dan je eigen huidskleur en stip de pigmentvlek aan met bijvoorbeeld een wattenstaafje.

  2. Pigmentvlekken verwijderen met een verlichtende crème. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Tegenwoordig kun je van ieder bekend merk een pigmentvlekkencrème krijgen. Vaak werken deze crèmes niet zo heel goed, en zie je vaak weinig verschil. Wat wel heel goed werkt is een crème dat zich speciaal gericht heeft op het lichter maken van de huid. Dergelijke crèmes worden ook wel huid bleek crèmes of middeltjes genoemd. Een goede crème dat in Nederland verkrijgbaar en geproduceerd is, is het merk Skinlight. Meer hierover vind je op hun website of google.

  3. Chemische peelings: chemische peelings worden vaak toegepast wanneer je heel veel donkere oneffenheden op je huid hebt, bijvoorbeeld het gezicht. Door middel van zo’n peeling stimuleer je de huid om zichzelf versneld te vernieuwen. Dat vernieuw proces duurt ongeveer twee weken, en in deze twee weken vervelt je huid. Dat is eigenlijk best wel een heftig proces. Informeer er eens naar bij een schoonheidsspecialist.

     

Hoe zorg ik ervoor dat mijn pigmentvlekken snel minder worden

Er zijn tal van manieren om pigmentvlekken aan te pakken. Wanneer je nog niet geprobeerd hebt om donkere vlekjes te camoufleren, dan is dat een hele goede eerste stap om eens mee te beginnen. Doe je dit al regelmatig en wil je graag een stapje verder gaan? Dan kun je erover nadenken om een pigment verlichtende crème uit te proberen. Kies je voor een merk dat zich specifiek richt op het lichter maken van de huid, dan heb je grote kans dat een dergelijke crème voor jou heel goed zal gaan werken.

 

Bron:

http://www.pigmentvlekkenbleken.nl

 

Voor meer info : http://www.pigmentvlekkenbleken.nl