Ginofey
Image default
Beauty en verzorging

Een droge huid: wat kun je doen?

Iedereen heeft een ander huidtype. Waar de één vaak last heeft van oneffenheden door een vettige huid, heeft de ander juist weer een verschrikkelijk droge huid. Er lijkt niet tegenop te smeren. Toch kunnen de juiste producten, zoals van Toskani website, een hoop betekenen voor je droge huid. Heb jij vaak last van een droge huid? Dit kun je doen.

Hoe ontstaat een droge huid?

Als je een droge huid hebt, heb je waarschijnlijk het gevoel dat je huid te weinig gehydrateerd is en lijdt aan een vochttekort. Dit is echter niet het geval. Negen van de tien keer ontstaat een droge huid door beschadiging van de huid in plaats van een tekort aan vocht. Deze beschadiging kan ontstaan door het gebruik van verzorgingsproducten met veel parfum of alcohol, ruw afdrogen met een handdoek, scrubben of te veel blootstelling aan de zon.

Wat moet je wel doen?

Om verdere beschadiging aan de huid te voorkomen en jouw huid de mogelijkheid te geven om weer te herstellen zijn er twee dingen die je moet doen. Ten eerste moet je je huid verzorgen met een goed vette hydraterende crème. Bij voorkeur gebruik je een crème op natuurlijke basis. Gebruik in de nacht een wat vettere crème dan overdag, omdat de huid van je gezicht dan meer gelegenheid heeft om de crème in te laten trekken. Daarnaast is het belangrijk om gedurende het hele jaar je huid te beschermen tegen UV-straling van de zon. Veel dagcrèmes bevatten ook een lichte SPF. In de zomer is het verstandig minimaal factor 30 te gebruiken.

Wat moet je niet doen?

Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat het niet werkt om je gezicht nat te maken wanneer je een droge huid hebt. Dit maakt het trekkende gevoel vaak alleen maar erger. In plaats daarvan is het belangrijk om alles te vermijden wat de beschadiging van je huid kan verergeren. Denk hierbij aan te heet douchen en te veel blootstelling aan de felle zon, maar ook scrubben of het gebruik van verzorgingsproducten met veel parfum of alcohol is af te raden. Vergeet ook nooit je make-up te verwijderen voor je gaat slapen!