Ginofey
Image default
Beauty en verzorging

Wat u moet weten over cryolipolyse

Cryolipolyse bij Rbclinics is een methode van vetreductie met een handelsmerknaam, CoolSculpting. Het maakt gebruik van temperaturen onder nul, zoals andere soorten cryolipolyse, om vetcellen te vernietigen. Vergeleken met andere cellen zijn vetcellen gevoeliger voor koude temperaturen. Dit geeft aan dat de huid of het onderliggende weefsel niet wordt geschaad door de kou. De behandelaar koelt de vetcellen door tijdens het proces de huid boven het vetweefsel vacuüm te laten trekken. De kou verdooft het gebied en sommige mensen zeggen dat ze een verkoelend effect voelen. Over het algemeen duren CoolSculpting-behandelingen 30 tot 60 minuten, afhankelijk van het te behandelen gebied. Omdat er geen weefsel- of huidbeschadiging is, is er geen hersteltijd nodig. Sommige patiënten kunnen pijn ervaren die vergelijkbaar is met wat ze zouden kunnen ervaren na een zware training of een lichte spierspanning. Anderen vermelden jeuk, lichte verkleuring, hardheid, prikkeling, zwelling en strakheid.

Werkt de cryolipolyse-procedure echt?

De tevredenheid en slagingspercentages voor CoolSculpting en andere vormen van cryolipolyse zijn zeer hoog. Mensen moeten zich ervan bewust zijn dat de effecten van de behandeling alleen gelden voor de gebieden die worden aangepakt. Bovendien verstevigt het de huid niet. Mensen die dicht bij hun streefgewicht voor hun lichaamsbouw zitten en knijpbaar vet in hardnekkige regio’s hebben, reageren daar goed op. Volgens een onderzoek uit 2017 was de operatie vooral succesvol bij mensen met een reeds lager vetpercentage. Een goede leefstijl en andere variabelen zijn hierbij mogelijk ook van belang geweest. CoolSculpting is namelijk geen wondermiddel om af te vallen. Een patiënt die een slecht dieet blijft volgen terwijl hij CoolSculpting krijgt, kan minder resultaat verwachten.

Wat is de beoordeling van de cryolipolyse-procedure volgens onderzoek?

In een studie uit 2015 gepubliceerd in Trusted Source 19 werd een ouder onderzoek naar cryolipolyse nagelopen. Het merendeel van de onderzoeken suggereert dat CoolSculpting een relatief veilige en efficiënte procedure is voor het verminderen van vet in verschillende lichaamsgebieden. Uit een onderzoek daterend uit 2020, gepubliceerd in Trusted Source, kan cryolipolyse met behulp van nieuwe, beter passende applicators veilig en snel extra vet in verschillende lichaamsgebieden verminderen. In een recensie van datzelfde jaar wordt echter opgemerkt dat de behandeling volgens een betrouwbare bron niet mag worden gebruikt bij mensen met verkoudheid gerelateerde ziekten zoals de ziekte van Raynaud of huidaandoeningen.